Forma-1

Felbecsülhetetlen üzleti lehetőség az F-1-ben

Michael Schumacher (michael schumacher, )
Michael Schumacher (michael schumacher, )

A hétvégén esedékes első Amerikai Nagydíj előtt egyre másra nyilatkoznak a versenyzők, szakvezetők. Mindenkiről elmondható, alig várják a versenyt.

A 2007-es indianapolisi nagydíj után, a mindenhol máshol népszerű F-1 újra megpróbálja megnyerni a NASCAR és Indycarfüggő amerikai nézőközönséget. A Forma-1 mezőnye ezért Austinba, a Circuit of the Americas pályára tette át székhelyét, ahol péntektől vasárnapig az első Amreikai Nagydíjat rendezik meg. A közvélemény és a versenyzők is hatalmas várakozással tekintenek a futam elé. “A feleségemmel együtt évek óta nagy rajongói vagyunk az Egyesült Államoknak és Texasnak, szóval alig várom a versenyt” – mondta Michael Schumacher, akit persze a pálya jobban érdekel.

“Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a pálya, és az amerikai szurkolók. Az általam eddig látottak alapján minden jónak tűnik, biztosan remek show-t csinálunk majd a Circuit of the Americas lelátói előtt. Természetesen a maximumot adom majd” – nyilatkozta a versenyt megelőzően a német pilóta.

Természetesen a Mercedes másik pilótája Nico Rosberg is megszólalt: “Nagyszerű hétvége lesz és igazi show az amerikai szurkolók számára. Alig várom, hogy kipróbálhassam a pályát a pénteki szabadedzéseken. Gyakoroltam egy kicsit a szimulátorban. A pálya remeknek tűnik, egy nagyszerű dupla S kombinációval kezdődik a kör, és úgy tűnik, van előzési lehetőség is. Nagyon szeretnénk jól zárni a szezont, szóval pontokat szeretnénk szerezni Austinban.”

Az első Amerikai Nagydíjat 1959-ben rendezték meg Sebringben. 1960-ban Riverside, 1961-től 1975-ig Watkins Glen, 1984-ben Dallas, 1985-től 1988-ig Detroit, 1989-től 1991-ig Phoenix adott otthont a futamoknak. Kis szünet után pedig 2000-től egészen 2007-ig Indianapolis volt a helyszín. Azóta semmi. Érthető hát ha a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh is bizakodó: “Mindig is hangsúlyoztam, hogy az Egyesült Államok kulcsfontosságú szerepet tölt be az F1 életében. Nagyon elégedett vagyok, hogy a hosszúra nyúlt szünet után visszatérhetünk egy kifejezetten erre a célra épített tökéletes pályára. A mostani futam remek alkalom lesz, hogy ismét stabil alapokra helyezzük az F1 amerikai jövőjét. Ez egy felbecsülhetetlen üzleti lehetőség a Forma-1, a McLaren és partnerei számára” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik