Forma-1

Di Resta vezetheti sikerre a Force Indiát

di resta (di resta, forma-1, )
di resta (di resta, forma-1, )

Nico Hülkenberg távozása után Paul Di Resta lesz a Force India első számú pilótája, és erre a brit versenyző is felkészült.

Az idei pilótakeringő miatt a Force Indiától távozott a német Nico Hülkenberg, ugyanis a 25 éves GP2-es bajnok a Sauber versenyzője lesz jövőre, Sergio Perez helyén.

A mexikóit ugyanis magához csábította a McLaren Mercedes, Lewis Hamilton megüresedett helyére, mivel a brit a Mercedesnél a visszavonuló Michael Schumachert váltja majd. Így Di Resta lesz jövőre a Force India első számú pilótája.

A 26 éves tehetség pedig érzi magában az erőt, ugyanis elmondta, megvan benne a szükséges tapasztalat, hogy ő vezesse sikerre az istállót, pedig még csak második éve van a Forma-1-ben. Di Resta egyébként elmondta, meglepte Hülkenberg döntése, abba viszont nincs beleszólása, hogy egy kezdőt vagy egy tapasztaltabb pilótát igazoljanak mellé.

„Ez nem az én döntésem, és ez nem is olyan, ami miatt aggódnom kellene. Én is csak egy dolgozó vagyok, teljesítem a feladatom a pályán. Úgy döntenek, ahogy döntenek, a lényeg, hogy pontokat szerezzünk” – mondta Di Resta.

Az idei szezonból már csak két futam van hátra – Austin, Sao Paulo –, és a Force India egyelőre 95 pontot gyűjtött, amivel hetedikek a konstruktőrök listáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik