Forma-1

Vettel Sennát idézi

Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )
Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )

A nemzetközi sajtó főként a címvédő Sebastian Vettel újabb sikerét és 13 pontosra nőtt előnyét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Indiai Nagydíj másnapján.

Ahogyan mi is írtunk róla vasárnap, a címvédő Sebastian Vettel folytatta remek sorozatát, így a pole-ból indulva megnyerte az Indiai Nagydíjat. Ugyan riválisa, Fernando Alonso lett a második, azonban így is nőtt a két pilóta közti különbség a világbajnoki pontversenyben.

A szurkolók és a nemzetközi sajtó is egyetért abban, hogy Vettel lett a vb-cím legnagyobb esélyese, azonban a Ferrari spanyolja nem fogja megkönnyíteni a dolgát, és az idény utolsó kanyarjáig ellenfele sarkában lohol majd. Vettelt és Alonsót három futammal a vége előtt 13 pont választja el. A hétvégén Abu-Dzabiban áll rajthoz a mezőny.

Angliában több lap is párhuzamot vont a fiatal német és a legendás Ayrton Senna között.

Nemzetközi sajtóvisszhang

Anglia:

The Guardian: „A még mindig csak 25 éves Vettel, úgy tűnik, túlszárnyalhatja Michael Schumacher hét vb-címét. Végig vezetett az elmúlt három futamon, erre utoljára Ayrton Senna volt képes 1989-ben. Továbbra is Vettel a favorit, de a piros Ferrari nem fog eltűnni a visszapillantó tükréből.”

The Independent: „Vettel a néhai Senna stílusában nyert, és növelte előnyét. A történet egyszerű: Indiában sem akadt kihívója, és még könnyebben győzött, mint tavaly.”

The Times: „A szent tehenek országában a vörös bika (Red Bull) uralkodott.”

The Daily Mirror: „Ez a szezon hét különböző futamgyőztessel indult, a folytatás pedig már hervasztóan ismerős.”

The Sun: „A feltartóztathatatlan német sorozatban negyedik futamát nyerte meg, Lewis Hamilton szerint ez a zseniális technikai igazgatónak, Adrian Newey-nek köszönhető.”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: „Diadalmenet: Vettel egymás után negyedik sikerét aratta. A Red Bull ünnepel. A második helyezett Fernando Alonso a szívét kitette a pályára, ennél jobban ezt nem lehet csinálni.”

Corriere dello Sport: „Vettel tovaszállt, de Alonso nem adja fel.”

Tuttosport: „Alonso kisebb csodát hajtott végre, de Vettel elhúzott tőle a pontversenyben.”

Corriere della Sera: „Vettelt nem lehetett utolérni, de Alonso csodálatosan versenyzett.”

La Repubblica: „Alonso kitart, továbbra is nyílt a vb.”

Spanyolország:

El País: „Alonso ismét bebizonyította, hogy sokkal jobb annál, mint amit az autója tud. Vettel már egyértelmű favorit, de jobban meg kell izzadnia a sikerért, mint tavaly.”

El Mundo: „A Ferrari gyengeségei miatt Alonsónak nem maradt esélye az első helyre, ezért folyamatosan Vettel üldözésére kényszerül.”

El Periódico: „Vettel vasmarokkal uralta a versenyt egy erős autó volánja mögött. Mégsem sikerült még végleg leszakítania Alonsót.”

Marca: „Vettel növelte az előnyét az élen, de az Indiában látványosan felzárkózó Alonso még versenyben van. Még van remény.”

As: „Még a csúcsformában lévő Alonso sem tudta feltartóztatni Vettelt és a Red Bullt.”

Portugália:

Record: „Vettel kapitány sorozatban negyedik futamát nyerte meg, 13 ponttal vezet Alonso előtt, és készen áll arra, hogy Manuel Fangio és Michael Schumacher után, a történelemben harmadikként egymás után három vb-n diadalmaskodjon.”

Publico: „Vettel 25 évesen a Red Bull nagyágyúja, a szezon utolsó harmadában nem lehet megállítani.”

Németország:

Bild: „Már csak három futam a világbajnoki címig: 920,15 kilométer tömény izgalom.”

Süddeutsche Zeitung: „Rendíthetetlenül a rajttól a célig. Vettel negyedik diadalával növelte előnyét, Alonso azonban ütőtávon belül maradt, és közölte: jobb versenyek jönnek.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Vettel birodalma. A heppenheimi pilóta uralkodott Indiában, de Alonso továbbra is a sarkában van.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik