Forma-1

Hamiltont nem támogatja Button

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

A Hungaroringen megállíthatatlan Lewis Hamilton csapattársa egyelőre még nem hajlandó meghajolni a korábbi világbajnok előtt. Jenson Button hiába van lemaradva honfitársától 41 ponttal – a vb-éllovas Fernando Alonso mögött 88 egységgel -, mégis lát esélyt a megújulásra.

Button elmondta, minden egyes versenyen a győzelem megszerzéséért küzd, de hozzátette, kevés esélye van befogni a pontversenyben vezető spanyolt. A brit hatodik helyen végzett a Hungaroringen, a háromkiállásos taktika nem jött be, így ő húzta a rövidebbet a McLarennél.

“Ha vezetek egy futamon, akkor meg akarom nyerni azt. Ez a pilóták dolga. Nálunk nincs első vagy második számú versenyző. Nem kaptam semmilyen utasítást eddig, hogy segítsem Lewist, ha úgy alakul a helyzet, hogy én már nem nyerhetek, csak akkor fogom segíteni őt” – árulta el Button.

A pilóta hozzátette, még hosszú a szezon, és egyelőre nem érzi magát hátrányos pozícióban csapattársához képest.

“Nem gondolok a vb-címre, ezt jelenleg egyedül Fernando teheti meg.” – utalt a pontversenyt vezető Alonsóra.

“Fernando 40 ponttal vezeti a pontversenyt. Neki elég, ha mindig befut ötödikként, a többiek körbeverik egymást elöl. Ahhoz, hogy a vezető helyét elveszítse, ki kellene esnie, mert kétlem, hogy a legközelebbi futamokon mindig ugyanaz a pilóta nyerne” – értékelte Button Alonso teljesítményét.

A spanyol versenyző azonban a legutóbbi 23 futamon célba ért, ráadásul mindig pontszerző helyen, ez jól mutatja, miért is ő vezeti a vb-címért folyó küzdelmet.

A Forma-1-ben “nyári szünet” következik, a több mint egy hónapos pauzát követően szeptember 2-án következik a Belga Nagydíj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik