Forma-1

Petrov hátsón billentené a riválisokat

Vitalij Petrov (vitalij petrov, )
Vitalij Petrov (vitalij petrov, )

A Forma-1-ben szereplő Caterham orosz pilótája beletörődött helyzetébe és pontot szerezne csapatának.

Vitalij Petrov 2010-ben a száguldó cirkusz első orosz pilótája lett, két évet húzott le a Renault színeiben, a tavalyi idénynyitó Ausztrál Nagydíjon pedig a dobogó harmadik fokára is felállhatott. Télen aztán nem hosszabbított a Lotusszá avanzsáló istállóval és a Caterhamhez szerződött, ahol merőben másabb kihívások várnak rá, mint előző csapatánál.

„Ösztönzőleg hat rám, hogy visszatérjek és mindenkit jól fenékbe rúgjak” – mondta az orosz pilóta a RIA Novostinak. „Túléltem a csapatváltást és realizáltam, hol is vagyok, mások az ellenfeleim most” – így Petrov, aki azzal is viccelődött, hogy fegyverekkel kellene felszerelnie a versenygépét ahhoz, hogy növelje a pontszerzési esélyeit.

Petrov idei legjobb eredménye eddig egy 13. hely az Európai Nagydíjon, azonban a tízedik is volt a versenyen, ám egy baleset keresztülhúzta a pontszerzési esélyeit. Arra a kérdésre, hogy beverekszi-e magát a Caterham idén a legjobb tízbe valamely versenyen azt felelte, hogy bármi előfordulhat.

Legközelebb július 22-én, vasárnap rendeznek futamot a száguldó cirkuszban, a Hockenheimringen a Német Nagydíjat rendezik, egy hétre rá pedig következik a Magyar Nagydíj a mogyoródi Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik