Forma-1

Az esőre készül a Forma-1 mezőnye

lewis hamilton (Array)
lewis hamilton (Array)

Meglehetősen irreális körülmények közepette zajlott le a Brit Nagydíj első három napja. Az eső miatt a szabadedzéseket és az időmérő tréninget is rossz látási viszonyok mellett rendezték meg.

Ezzel együtt az élversenyzők java megküzdött az elemekkel, Fernando Alonso és Mark Webber között dőlt el a pole pozíció is a szombati, másfél órás szünettel tarkított ezdésen. Sőt, az esőmenők, például Michael Schumacher (3. lett), Felipe Massa (5.), Pastor Maldonado (7.) is bizonyította tehetségét.

A britek elsősorban arra kíváncsiak, hogy Hamilton és Button vajon otthon tartja-e a győzelmet, de ehhez sokat kell javulniuk, Hamilton a 8., Button csak a 18. helyről rajtolhat.

Előbbi eddig 18 F1-es győzelemnél jár, most 23 ponttal követi Alonsót az összesítésben. “Végrehajtottunk néhány fejlesztést a kocsin, és nagyon izgatott vagyok, vajon versenykörülmények között tudjuk-e hozni a formánkat. Gyorsabb lett az autó, főleg a gyorsabb kanyarokban, emiatt egy kicsit többet kell majd dolgoznom az ujjaimmal a versenyen” – mondta.

“Nagyon összetett kérdés az, hogy ki miért nyer meg egy versenyt, az időjárás és az eső csak egy a sok közül. Ahhoz, hogy jól menj az esőben, tapasztalatra van szükséged. Az első esős versenyem 10-11 évvel ezelőtt volt, akkor sokat hibáztam. Minél többet versenyzel, annál kevesebbet hibázol. Nagyon várom a versenyt” – mondta a spanyol, aki egyedüli a mezőnyben két idei győzelmével.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik