Forma-1

Hamilton stílusosan ünnepelte futamgyőzelmét

lewis hamilton (lewis hamilton)
lewis hamilton (lewis hamilton)

A Kanadai Nagydíj megnyerése után a brit pilóta úgy látta jónak, ha hűsöl egy kicsit a medencében, ruhástól ugrott hátast.

A McLaren istálló versenyzője vasárnap Kanadában győzni tudott, így az eddigi hét futamon hét különböző pilóta tudott nyerni, ami egyedülálló a Forma-1 eddigi történetében.

Lewis Hamiltonnak ez már a harmadik sikere volt Montrealban, pályafutásának legelső győzelmét is itt könyvelhette el még öt évvel ezelőtt. Sikerével átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben is Fernando Alonso és a címvédő Sebastian Vettel előtt, érthető tehát az öröm, ami a futam utáni nyilatkozatokból is kiderül:

“Nagyszerű érzés volt itt újra győzni, és ezzel átvenni a vezetést a pontversenyben. Úgy érzem, az utóbbi idők legjobb futama volt ez számomra. Nagyon elégedett vagyok. Végig azon járt az eszem, hogy nyerjek itt, éppúgy, mint 2007-ben”.

A verseny után még Montrealban maradt párjával, az énekesnő Nicole Scherzingerrel, és Hamilton úgy gondolta, a győzelmet nem csak pezsgőfürdővel szeretné ünnepelni: hátraszaltót ugrott egy medencébe.

A pilótáknak nem sok pihenőidejük marad, hiszen 11 nap múlva máris kezdődik az első szabadedzés Valenciában, az Európa Nagydíj spanyolországi futamán.

Az ünneplésről KÉPEKET ITT találhattok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik