Forma-1

Ralf Schumi: a bátyám még egy darabig marad

Öccse szerint Michael Scumacher 2012 végén még nem vonul vissza az F1-ből, a hétszeres bajnok addig marad, amíg a csúcsra nem jut a Mercedesszel.

Michael Schumacher 2009 végén hároméves szerződést írt alá a Mercedes újonnan alakított gyári csapatával, azzal a nem titkolt céllal, hogy közösen építsenek egy nyerő alakulatot.

Schumacher azonban sem 2010-ben, sem 2011-ben nem tudott dobogóra állni, és bár csapattársa, Nico Rosberg Kínában nemrég meghozta a Mercedes első újkori győzelmét, az “öreg” elég peches és emiatt eredménytelen idén is. A szerződése 2012 végén lejár, kérdés, hogy hosszabbít-e.

A hétszeres bajnok öccse, az F1-ben 1997 és 2007 között a Jordannél, a Williamsnél és a Toyotánál versenyző, azóta a Német Túraautó-bajnokságban szintén a Mercedes színeiben autózó Ralf Schumacher szerint bátyja maradni fog.

A Bild am Sonntag arról kérdezte a 37 éves pilótát, hogy szerinte bátyja Pirelli elleni kirohanásának oka vajon nem a Rosberg sikere miatti elkeseredése volt-e.


“Semmi köze nem volt hozzá. De az tény, hogy Michael azért tért vissza, hogy sikereket ünnepelhessen a Mercedesszel. És amíg nem éri el a sikert, nem is adja fel. Én úgy látom, még most is nagyon ég a tűz benne. Most is keményen hajt, ahogy a múlt héten Mugellóban is láthattuk” –
magyarázta a DTM-es, hozzátéve, hogy szerinte a Mercedes idei autója igazán jól sikerült darab.

“Szerintem hamarosan Michaelt is a dobogón látjuk majd. Valamikor nyilván elérkezik az a pont, amikor a test már nem bírja a versenyzést, de ha Michaelre nézek, úgy látom, az még pár évvel arrébb lesz. Én biztos nem versenyzek addig, mint ő!” – mondta nevetve a fiatalabb Schumacher.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik