Forma-1

Schumi elhessegette a fotósokat

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher az első versenyhétvégén ott óvta és védte a Mercedest, ahol csak tudta.

Michael Schumachert a tehetsége mellett a részletekre való odafigyelése, perfekcionizmusa és végtelen elhivatottsága juttatta hét bajnoki címig, és ebben a tekintetben ma sem változott. Ha kell, a fotósokkal is megküzd.

A Mercedesről már a téli tesztek előtt úgy hírlett, hogy új autójukon, a W03-ason valami különleges újítást valósítanak meg.

Az első hírek az úgynevezett W-csatornáról szóltak, amely az elméletek szerint az orron keresztül az első szárnyra vezeti a levegőt, ezzel növelve a sebességet és/vagy stabilitást, majd később képbe került az úgynevezett szuper-DRS, amely a nyitható hátsó szárny hatását “turbózza” fel a 2010-es F-csatornához hasonló megoldással.

A német a szombati, harmadik szabadedzésen tette ki az autót a kavicságyba, de ahogy egy, a YouTube-ra felkerült videóból kiderült, ahelyett, hogy kismotorra pattant volna, hogy visszamenjen a bokszba, végig ott maradt az autója trélerre pakolásánál, ha kellett, maga is tologatta-nyomogatta a Mercedest, mindent megtett, hogy a “kotnyeles” fotósok ne tudjanak képet készíteni az első szárny és az autó aljáról. Néha el is hessegette őket, ha túl közel kerültek.

Íme a schumacheri elhivatottság:

Tegyük hozzá, a hétszeres bajnok azért nem tudott tökéletes munkát végezni, készült kép, amely azért átcsúszott Schumi “szűrőjén”.

Mindenesetre a Mercedest többen is támadták a technikai újításért. Végül Schumi számára pechesen végződött az Ausztrál Nagydíj, ugyanis váltóhiba miatt autója leállt, így fel kellett adnia a versenyt a negyedik helyről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik