Forma-1

Tovább szervezkednek a Mercedes ellen

Bár az FIA egyelőre nem talált kivetnivalót a Mercedes cseles hátsó szárnyában, a rivális csapatok már óvásról beszélnek.

A szombati időmérőt az élen záró Lewis Hamilton és mclarenes csapattársa, Jenson Button visszafogott örömmel fogadta, hogy a wokingiaké lett az első két rajtkocka Melbourne-ben.

A harmadik időt autózó Romain Grosjean pedig a fellegekben jár és megvalósult álomról beszélt a kvalifikáció után.

Lewis Hamilton pole pozíciót érő köre:

A negyedik helyen zárt Michael Schumacher higgadtan nyugtázta, hogy újra a legjobbak között van.

“Nincs ezen mit csodálkozni, várható volt, hogy az élmezőnyben leszünk, bár azon meglepődtem, hogy a Red Bullokat sikerült megelőzni. Úgy gondolom, vasárnap akár egy dobogó is kisülhet a dologból. Jól sikerült az időmérő, de a többiek is erősek, győzelemben nem gondolkozom még” – mondta a hétszeres világbajnok német.

Az időmérő legizgalmasabb eseménye Fernando Alonso kicsúszása volt:

A Mercedesnek nemcsak az aszfalton kell megküzdenie a versenytársakkal, egyelőre az ezüstszínű autó hátsó fertálya a sláger Melbourne-ben.

Bár Charlie Whiting nem találta szabálytalannak a Mercedes hátsó szárnyait, két istálló, az egyelőre háttérbe szorult Red Bull és főleg a Lotus tovább nyaggatja az FIA technikai illetékesét. Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke továbbra is úgy gondolja, hogy szabálytalan a Mercedes technikai megoldása, és nem zárta ki egy óvás lehetőségét sem.

A Mercedes hátsó szárnyainak oldalán titokzatos lyukak vannak, ami az állítható szárny helyzetétől függően befolyásolja a levegő áramlását. A jelek szerint mindenképpen jó, amit a Mercedesnél kitaláltak, ezt Schumi negyedik rajtkockája mellett a vetélytársak berzenkedése is bizonyítja.

Így gondolják ezt a McLarennél is, akik érdekes megoldásnak találják a vitatott lyukakat, és tovább ötletelnek a saját ide vonatkozó fejlesztéseiken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik