Forma-1

Női pilóta mutatkozhat be a Forma-1-ben

A tavaly a Lotus Renault-val tesztelő Maria de Villota komoly F1-közeli menedzsert kapott, a cél természetesen a száguldó cirkuszba való bekerülés.

Az egykori Mclaren-pilóta Emilio de Villota lánya, Maria tavaly nyár óta a Forma-1-be igyekszik. A korábban a túraautó vb-n és a focis-formaautó Superleague Formulában versenyző 31 éves hölgy tavaly a Lotus Renault-val tesztelt, a végső cél pedig továbbra is a Forma-1.

Ennek elérésében mostantól a neves 2MB, azaz a korábban David Coulthardot, ma a többi közt a McLaren-tesztelő/DTM-versenyző Gary Paffettet menedzselő cég segíti, Mark Blundell vette a szárnyai alá.

“Régi vágyam a Forma-1-ben való versenyzés és úgy gondolom, hogy a Mark Blundell-lel és a 2MB menedzsmenttel való együttműködés a legjobb esélyt adja ennek a megvalósítására. A korábban a Forma-1-ben és az IndyCarban is megfordult, ma is aktívan versenyző Mark pontosan tudja, versenyzőként mit érzek, és nagyon jól ismeri az autóversenyzés világát. Számomra ez a két dolog kulcsfontosságú egy menedzserben, ezért nagyon örülök, hogy mostantól ő egyengeti a pályámat” – mondta de Villota.

A hölgy kicsit közelebbről:

“Figyelem már egy ideje Maria pályafutásának alakulását és úgy érzem, megfelelő az idő arra, hogy egy nő kerüljön a Forma-1-be, a tesztje is jól sikerült. Az olyan csúcskategóriákban is vannak női pilóták, mint a NASCAR vagy az IndyCar, úgy gondolom, hogy Mariában pedig megvannak a megfelelő képességek és motiváció, hogy Forma-1-es versenyző lehessen. A 2MB-nél örömmel dolgozunk vele a végső cél elérésén” – jelentette ki Blundell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik