Forma-1

Frank Williams már nem tagja csapata elnökségének

Meghatározó változások történtek a Forma-1-es Williams istállónál. Frank Williams visszavonult a elnökségből, lányát, Claire-t nevezték ki helyére.

A csapat alapítója, Frank Williams idén áprilisban tölti be 70. életévét, így elérkezettnek látta a pillanatot a fokozatos visszavonulásra.

Úgy érzi, itt az ideje, hogy átadja a terepet a következő generációnak. Persze mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell a Forma-1-től való teljes eltávolodására gondolni, hiszen szinte minden marad a régiben, ugyanúgy marad csapatfőnök, és továbbra is be fog járni a vezetőségi ülésekre, mint megfigyelő. Ezzel mindkét alapító tag távozott a vezetésből, ugyanis Patrick Head tavaly év végén hozta meg hasonló döntését.

Az, hogy a Williams név továbbra is jelen legyen, Claire Williamsnek köszönhető, ugyanis marketing és kommunikációs igazgatóként kap lehetőséget a vezetésben a legendás sportvezető lánya. A Dominic Reilly helyén április 1-jétől dolgozó hölgynek nem lesz könnyű dolga, hisz meg kellett küzdeni az apja miatt vele szemben támasztott előítéletekkel.

A Williams elnöke, Adam Parr elmondta, hogy Claire az elmúlt tíz évben rengeteg tett azért, hogy bebizonyítsa, meg tudja állni a helyét ebben a pozícióban.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik