Forma-1

Barrichello nem végleg búcsúzott az F1-től

Az F1-ből kipottyant brazil pilóta idén az amerikai IndyCarban indulhat, de hangsúlyozza, hogy a Forma-1 még nem lezárt történet számára.

A Williams 2012-re nem hosszabbított szerződést minden idők legtapasztaltabb F1-esével, Rubens Barrichellóval, helyét honfitársának, Bruno Sennának adta, így a brazil veterán Forma-1-es munka nélkül maradt.

Barrichello azóta már az amerikai IndyCarban tesztelt, ahol olyan meggyőzően mutatkozott be és ami annyira tetszett is neki, hogy idén gyakorlatilag biztosan a tengerentúli sorozatban versenyez majd, mondta a brit Autosportnak adott friss interjújában.

A Forma-1-ben 19 szezont lehúzott brazil ezzel együtt kiemelte, hogy a száguldó cirkusz még nem lezárt történet számára, ahogy Michael Schumacher vagy Kimi Räikkönen, még ő is visszatérhet.


“Teljesen nyitott a hozzáállásom, nyitott maradok, ahogy valószínűleg Schumacher és Kimi is tette. Sose lehet tudni, mi lesz. De ha már nem lesz helyem többé az F1-ben, akkor is ott leszek a környékén. Talán majd 60 évesen elköszönök”
– mondta.

“Az F1-nél sosem lehet tudni. Tudják rólam, mire vagyok képes és hogy milyen tapasztalt vagyok. A mostani kevés tesztelés mellett ez igen értékes jellemző” – tette hozzá.

Barrichello újra kiemelte azt is, hogy semmi baja utódjával, Bruno Sennával, de a Williamsre neheztel, amiért így, sokáig lebegtetve intézték az elküldését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik