Forma-1

Prost szerint Vettelé lesz 2012

A négyszeres világbajnok szerint 2012-ben is folytatódhat Sebastian Vettel és a Red Bull dominanciája, bár a McLaren erős lehet.

1985, 86, 89 és 93 F1-bajnoka, Alain Prost úgy véli, hogy 2012-ben is a Red Bullnak és Sebastian Vettelnek áll majd a zászló, az elmúlt két évben besöpört bajnoki címek biztos alapot adnak a további uralomhoz.

“Szerintem nehéz lesz a többi csapatnak megverni Vettelt és a Red Bullt, persze azért nem lehetetlen” – mondta egy jégverseny-bemutatón Moszkvában a francia.

Az egykori Renault-, McLaren-, Ferrari- és Williams-csillag szerint a tavaly látott előnyt már csak azért is nehéz lesz behozni, mert a Red Bullnál ott van a tervezőzseni Adrian Newey, aki a szabályváltozásokra is mindig jól reagál.


“Amikor ekkora előnye van egy csapatnak, azt nagyon nehéz ledolgoznia a többieknek. A szabályváltoztatásoknak, még ha kis dologról is van szó, mindig van hatása. Általában a jó mérnökök, az okos emberek járnak ezekkel jól, a Red Bull-os Adrian Newey pedig kétségtelenül a legjobb, szóval már csak ezért is ők járnak jól”
– magyarázta Alain Prost, aki 1993-ban maga is egy Newey által tervezett autóban nyerte utolsó címét 13 pole-lal és 7 futamgyőzelemmel.

Az 56 éves francia azért hozzátette, hogy a tavalyi második McLaren idén is borsot törhet a Red Bull orra alá, és még mások is beleszólhatnak a küzdelembe: “Hosszú idényre számítok, és talán a Mercedes és a Ferrari is meglepetéseket okoz majd. De alapvetően a Red Bull és a McLaren harca jöhet.”

Prosthoz kapcsolódó hír, hogy a Renault tegnap bejelentette, mostantól az expilóta lesz a francia gyártó motorsportnagykövete.

“A Renault története teljesen összefonódik a motorsportéval, én pedig mélyen kötődök a márkához, amellyel a sportkarrierem nagy sikereit értem el. Örömmel fogadtam el ezt a felkérést és igyekszem professzionálisan végezni” – hangoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik