Forma-1

Vettel értékelte a vetélytársakat

A barcelonai teszt első napján a Red Bull-os Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, azonban a címvédő egyelőre nem akar a bajnoki esélyekről beszélni.

Két hete Jerezben ugyan nem hozott csúcsidőt a Red Bull, de a tegnap kezdődött barcelonai tesztsorozat első napján Sebastian Vettel nyitott az élen. A német ezzel együtt nagyon korainak tartja az erősorrend fejtegetését, a McLarent viszont máris komoly riválisnak látja.

“Szerintem a McLaren nagyon erősnek látszott ma. Ami a többieket illetni, arról korai beszélni. Még nem láttam minden köridőt, csak párszor pillantottam rájuk, amikor Lewis (Hamilton) a hosszú etapokon volt – azok érdekesnek tűntek” – nyilatkozta a nap végén.

“Jelenleg még nem beszélünk a bajnoki címről. Nem hiszem, hogy bárki is rosszabbul akar teljesíteni, mint tavaly, szóval igyekszünk majd ismételni, de még messze vagyunk ettől.”

A kérdésre, hogy szerinte az RB8-as jó lehet-e a címvédésre, Vettel így válaszolt:

“Hogy őszinte legyek, nem sokat láttam a többi autóból a pályán. Nyilván a saját érzéseim alapján meg tudom ítélni, hogy az autóm jó, de azt nem tudhatom, hogy elég jó-e. Szerintem a McLaren elég versenyképes. Úgy gondolom, nem hajtottak gyors körre, de a hosszú etapokon elég versenyképesnek tűntek, szerintem rögtön az idény elejétől erősek lesznek.”

“Jerezben azt is láthattuk, hogy a Lotus is meglepetés, aztán hogy így is marad-e, azt nem tudom. Ma nem mentek sokat” – utalt a kasztni hibájára a német, amely miatt az enstone-i csapat végül fel is adta az e heti tesztet. “A Ferrari pillanatnyilag még amolyan rejtély, senki sem tudja, hogy nagyon jók vagy nagyon rosszak, persze azt sem tudom, hogy mások rólunk mit gondolnak, majd meglátjuk!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik