Forma-1

Schumacher nem hagyja abba év végén?

A hétszeres világbajnoknak év végén lejár a szerződése. A Mercedesnél azonban úgy további két szezonnal terveznek.

Michael Schumacher F1-es visszatérésekor hároméves szerződést kötött a Mercedesszel, amely a 2012-es szezon végén lejár. A hétszeres bajnok az új mercedes keddi bemutatója után egyelőre nem beszél arról, hogyan képzeli a jövőt, de a csapat vezetése számít a németre, szívesen dolgoznának vele tovább is.

“Pillanatnyilag nem tárgyalunk egyetlen más versenyzővel sem. Felteszem, hogy ő sem tárgyal más csapatokkal. Szóval ha Michael még élvezi a versenyzést és hozza az eredményeket, amiket elvárunk, akkor miért is ne maradna? Még egyáltalán nem mondta, hogy a befejezésen gondolkodna” – állította a csapatfőnök, Ross Brawn a Bildnek, amely úgy tudja, hogy a csapat még két évre szeretne aláírni a hétszeres bajnokkal.

Schumacher ugyan messze nem hozta azt a formát, mint korábbi karrierje során, de a csapatnál nem elégedetlenek vele. “Egy kicsit tovább tartott, mire Michael elért arra a szintre, ahova szeretett volna, és jóval tovább tartott, mint ahogy én képzeltem. Az első év nehéz volt, de a második évben szerintem kiválóan versenyzett, bár Nico (Rosberg) egy kicsit jobb volt nála az időmérőkön. Azt hiszem, ezt bosszantotta is” – magyarázta Brawn.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug hozzátette, hogy a 43 éves Schumacher ma is a “mezőny egyik legjobbja”, amit az is bizonyít, hogy időnként gyorsabb még Rosbergnél is, aki viszont “kétségtelenül” az öt legjobb közé tartozik ma – legalábbis Haug szerint. Schumacher Barcelonában jelenleg is zajló tesztelésen – ahol az első nap Vettel volt a leggyorsabb – nem kívánt konkrétumot mondani a folytatásról: “Nincs értelme kijelentéseket tenni a jövőmről. A megfelelő időben meghozom majd a döntést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik