Forma-1

Autótörés a Forma-1-es teszten

Csütörtök délelőtt megtörtént az első autótörés a Forma-1-esek jerezi tesztjén, Jules Bianchi ment a gumifalba.

A Ferrari tartalékosából 2012-re a Force India harmadik pilótájává szerződött Jules Bianchi pár éve még igen nagy ígéretnek számított, de a francia az elmúlt két évben finoman szólva sem állította feje tetejére a GP2-t.

Menedzsere, Nicolas Todt épp a napokban ismerte el, hogy eredmények nélkül nehéz előbbre juttatni kliensét, ezzel együtt pozitív fejlemény volt – még ha a GP2-höz képest visszalépés is -, hogy a pilóta 2012-ben a Force Indiá-s tartalékosi állás mellé a World Series by Renault-ban versenyzői szerződést kapott a Tech 1-csapatnál.

Az igazolás bizonyos szempontból kimondottan előnyös is, ugyanis a WSR versenynaptára nem igazán ütközik az F1-ével, így Bianchi a Forma-1-es versenyhétvégéken az állandó kísérőrendezvény GP2 helyett csak a Force Indiá-s munkára koncentrálhat majd.

A jó hírt azonban gyorsan sikerült is egy kicsit tompítania a franciának, ugyanis a 2012-es előszezonban övé lett az első komolyabb baleset kétes dicsősége, miután csütörtök délelőtt a hideg aszfalton a Pirelli közepes keverékével próbálkozva a gumifalban kötött ki. Bianchinak a hírek szerint nem esett baja, és az autó sem szenvedett látványos strukturális sérülést, de a silverstone-i csapat azóta a VJM05-ös javítgatásán dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik