Forma-1

Kovalainen újra jól érzi magát

A finn F1-es pilóta csak valamelyik élcsapat kedvéért fontolná meg, hogy elhagyja a Lotust, hiszen nagyszerűen érzi magát a feltörekvő kiscsapatnál.

Heikki Kovalainen a felemás, de azért ígéretes 2007-es bemutatkozása után a McLarennél tölött el két nem túl fényes évet, majd 2010-re az újonc Lotushoz szerződött. A finn azóta szemmel láthatóan megtáltosodott, az idei versenyzésére állítólag több nagycsapat is felfigyelt.

Kovalainen azt mondja, nehéz lenne őt elcsábítani a jövőre már Caterham néven futó alakulattól. “Fair vagyok Tonyval (Fernandes, csapatfőnök), tavaly két további évben egyeztünk meg, mert úgy láttam, az idei szezon még nem lesz elég. Szóval kétéves szerződésem van, és hogy őszinte legyek, valamelyik élcsapatnak kellene jelentkeznie ahhoz, hogy egyáltalán felvessem Tonynak (az átigazolást)” – mondta az Autosportnak.

“Ha pedig tényleg lenne hely valamelyik topcsapatnál, biztos vagyok benne, hogy akkor Tony is azt mondaná, csípjem meg! De valahol a középmezőnyben, na az nem érdekelne. Jövőre is is előbbre lépünk, örülök, hogy itt lehetek.”


“Úgy érzem, jó a helyzetem, jó a kapcsolatom a csapattal, hiszen a kezdetek óta itt vagyok. Szóval pillanatnyilag senki mással nincs kapcsolatom, és tényleg csak komoly dologról lehetne szó. Hogy aztán mi lesz a következő év után, ki tudja. Meglátjuk, merre haladunk, remélem és hiszem, hogy előrébb lépünk, jelenleg nincs jobb hely számomra.”

A finn hangsúlyozta, hogy a két mclarenes éve megtörte, de a Lotusnál az alapoktól sikerült újraépítenie önmagát.

“Bármit is beszéljenek a paddockban (rólam), sokkal pozitívabb a hangnem, ez jó. Lassan sikerült fordítanom a karrieremen a McLaren és a Renault után, ahol egyértelműen nem működtek a dolgok, nem hoztam az elvárt teljesítményt és eredményt. Én magam is láttam, tudtam, hogy azelőtt jobb voltam. Teljesen elveszett az önbizalmam, ezért éreztem úgy, hogy vissza kell térnem a kiindulási pontra, újra kell építeni magamat. Most már nincs gond az önbizalmammal, minden jól alakult. Mára újra jól érzem magam a paddockban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik