Forma-1

A világsajtó szerint Vettel átadta a győzelmet

A média főleg a kétszeres világbajnok műszaki problémájáról és Webber idei egyetlen sikeréről írt a Forma-1-es Brazil Nagydíj másnapján.

Németország:

Bild:
“Vettel nagyszerűen rajtolt és megtartotta az első helyet, de később műszaki probléma miatt időt veszített, a sebességváltójában ugyanis nem működött a második fokozat. Emiatt a kétszeres világbajnok az első helyet is elveszítette, 30 kör után átadta a vezetést csapattársának, Mark Webbernek.”

Süddeutsche Zeitung:
“Vettel műszaki problémája Webber győzelmét eredményezte. Már a verseny közben napvilágot látott az összeesküvés-elmélet: a Red Bull tisztességtelen játékot űzött?”

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
“Webber kapta a hűség-díjat. Vettel elengedte a csapattársát, ezzel odaajándékozta az idei szezon utolsó futamgyőzelmét Webbernek.”

Corriere dello Sport:
“Webber nyerte a Brazil Nagydíjat, miután Vettel odaajándékozta neki a futamot.”

Tuttosport:
“Webber dominált Brazíliában.”

Corriere della Sera:
“A Red Bull pilótát cserélt, ezúttal Webber végzett elől.”

La Repubblica:
“A dobogó a Red Bull tulajdona.”

Il Tempo:
“A Forma-1-es szezon a Red Bull megérdemelt kettős sikerével zárult.”

Spanyolország:

El País:
“Az idei világbajnoki szezon Sebastian Vettel óriási fölényéről, valamint Lewis Hamilton és a Ferrari istálló kudarcáról marad emlékezetes.”

El Mundo:
“Sebastian Vettel nagyvonalú volt: a kétszeres világbajnok német műszaki problémára hivatkozva győzelemhez segítette csapattársát, Mark Webbert. A Red Bull ezzel a sikerrel jutalmazta az ausztrált, aki az utolsó futamig egyetlen versenyt sem nyert meg az idén.”

Marca:
“Sebastian Vettel állítólagos műszaki problémája segítette győzelemhez Mark Webbert. A kétszeres világbajnok elengedte ausztrál csapattársát, aki az egész szezonban zokszó nélkül tette a dolgát.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik