Forma-1

Kubicát tárt karokkal várják

A Renault-nál továbbra is teljes a bizonytalanság Robert Kubica 2012-es visszatérését illetően, míg a csapatfőnököt egyre jobban szorítja az idő.

A Lotus Renault-nál szavakban ugyan továbbra is visszavárják a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicát, de a csapatfőnök, Eric Boullier nem titkolja, hogy a tartalékos Romain Grosjean hamarosan következő edzésbeugrásai a lengyel esetleges pótlásának első lépései.

“Fel kell mérnünk a lehetőségeket, míg arra várunk, hogy Robert visszatérjen és jelezze, hogy készen áll a tesztelésre. A legutóbbi információnk az, hogy hamarosan megtárgyaljuk a visszatérést, mert én úgy látom, hogy a napokban még nem lehet számítani Robertre. A következő hetekben már talán, de nem napok kérdése (a teszt)” – magyarázta a francia.

“Szóval ki kell dolgoznunk valami tervet a visszatérésére, de megfelelő terv kell arra az esetre – amit egyébként nagyon nem szeretnék -, ha nem tud jönni. Részünkről minden készen áll, a 2009-es autó a garázsban áll, készen az indításra. Mi készen állunk, arra várunk, hogy ő is így legyen.”

“Tudom, hogy bizakodók és ennek örülök is, mert nálam jobban senki sem szeretné újra az autóban látni Robertet, de biztosat senki sem tud. Nincs orvosi szakvélemény, még nem láttuk autót vezetni versenytempónál. Amíg nincs valami megerősítés, nem mondhatunk semmit, sajnos nyitva kell tartanunk a lehetőséget, hogy nem jön vissza. Folyamatos kapcsolatban állok a menedzserével, de amíg nem vezet, semmit sem tudhatunk.”

A jelenleg vezető Vitalij Petrov 2012-re is szerződéssel rendelkezik a Lotus Renault-nál, de Bruno Sennának csak az év végéig van helye, úgy tudni, hogy a biztató kezdés után lejtőre került brazilhoz már nem is ragaszkodnak annyira, a jövő évre Grosjean a fő esélyes Kubica pótlására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik