Forma-1

Sokat vár új szakembereitől a Mercedes

Az F1-es Mercedes istálló csapatfőnöke, Ross Brawn úgy hiszi, hogy a frissen leigazolt műszaki ászokkal már rövid távon is javulhat az alakulat teljesítménye.

A Mercedes GP két hete jelentette be, hogy leigazolta a Ferrari korábban menesztett technikai igazgatóját, Aldo Costát és a korábban a Williamsnél, a Hondánál és a Red Bullnál dolgozó mérnököt, Geoff Willist, akik az év elején a Renault-tól elcsábított Bob Bell irányítása alatt dolgoznak majd.

A csapatfőnök, Ross Brawn ugyan tudja, hogy a 2012-es autón még nem érvényesülhet az új szakemberek hatása, de úgy látja, hogy ennek ellenére is rövid távon érzékelhető lesz a jelenlétük miatti plusz.

“Eltart egy ideig, de amikor ilyen kaliberű és tapasztalatokkal rendelkező emberekkel ülünk le és beszélünk az autóról, annyi minden előjön, hogy annak rögtön látható az eredménye. Ami az autó koncepcióját illeti, még beletelik egy időbe, mire az ő hozzájárulásuk is megjelenik, de sok más téren azonnal érvényesülhetnek az elképzeléseik.”


Brawn hangsúlyozta, hogy az idei fejlesztési munkájukat dicséri, hogy nem maradtak le a Red Bulltól, a McLarentől és a Ferraritól és bízik benne, hogy 2012-ben is így haladhatnak, sőt, akár nagyobbat is léphetnek előre. A főnök azt is kijelentette, hogy az új “nagyágyúk” képbe kerülésével sem bonyolódik a munka náluk.

“Értem, hogy miért beszélhetnek egyesek sok dudásról a csárdában, de szerintem a lényeg az, hogy világos struktúra legyen, tudni lehessen, kinek mi a dolga. Rászántuk az időt, hogy megtárgyaljuk a struktúrát Aldóval és Geoff-fel, hogy a felelősségi körök világosan el legyenek határolva.”

“Szerintem az a csapat, ahol nem lehet mindenkinek véleménye az egész tervvel kapcsolatban, az kudarcot vall, szóval nálunk nem lesz olyan, hogy Aldo nem véleményezheti az aerodinamikát vagy Geoff nem mondhat semmit a kasztniról. Nem így lesz, de a napi munka terén világosan meg lesznek határozva a felelősségi területek.”

“Másrészt nem gyakori alkalom, hogy olyan embereket lehessen szerződtetni, mint Aldo és Geoff, de szerencsés együttállás volt céljainkat illetően, mert elérhetők lettek. Aldót nagyon jól ismerem, hiszen több bajnoki címet nyertünk együtt (a Ferrarinál) és Geoff pedig – bár ő maga nem mondaná ezt – szerintem elég nagy szerepet játszott a Red Bull pályára állításában és a jövőjének kialakításában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik