Forma-1

Hamilton javulni szeretne

Lewis Hamilton a Koreai Nagydíj előtt arról beszélt, hogy igyekszik összeszedni magát, ő is szeretne Jenson Buttonhoz hasonlóan eredményes lenni.

Lewis Hamilton mostanában kapott már hideget-meleget mindenkitől az önmagához – és csapattársához – mérten pocsék, szétesett versenyei miatt. A Koreai Nagydíj előtti sajtótájékoztatón a mclarenes viszonylag higgadtan próbálta magyarázni a hullámvölgyet és javulást ígért.

“Több dolog kombinációja ez, de legnagyobbrészt az én hibám. Van, amikor sárga zászlók, forgalom akadályoz, de ez nem kifogás. Teljesíteni kell, mindenki teljesít. Kicsit hiányzik a tempó, kicsit az is benne van, hogy rosszkor vagyok rossz helyen, de igyekszem javítani.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button erős sorozata, főleg szuzukai győzelme miatt nem kesereg, sőt erőt merít a sikeréből. “Minden hétvégén az a hozzáállásom, hogy szeretnék egy jó hétvégét, de egy ideje nem jön össze. De mindig újra próbálkozok, jobb eredményt remélek, igyekszem a legjobban felkészülni. Jenson világosan megmutatta, hogy versenyképesek vagyunk, szóval ha neki megy, akkor nekem is mennie kell, tennem kell a dolgomat. Remélem, összejön egy rendes idő a kvalifikáción és aztán a legjobbak ellen küzdhetek!”

“Két kétszeres világbajnok ül itt mellettem, a célom, hogy én is ide jussak, szóval fel kell érnem hozzájuk” – mondta a közös sajtótájékoztatón Fernando Alonsóra és Sebastian Vettelre utalva.

Hamilton a Felipe Massával kialakult magánháborúról is beszélt, azt mondta, hogy a ferraris megjegyzései – miszerint nincs eszénél és az FIA-nak többet kellene büntetnie őt – ellenére neki nincs baja a brazillal.

“Tényleg nem valami jó helyzet már egy ideje, de úgy gondolom, én mindig tiszteltem Felipét és ma is így van, még a negatív nyilatkozatai ellenére is. Ebben a sportban nagyon könnyen mondunk olyasmiket a pillanat hevében, amit nem gondolunk komolyan.”

“Függetlenül attól, hogy ő komolyan gondolta-e, amiket mondott vagy sem, én mindig próbáltam tisztelettel kezelni, ami meg a legutóbbi futamot illeti… én tényleg nem láttam őt, de megnéztem a visszajátszást, jócskán mellettem volt már, kívül a tükrök látóterén, szóval nem láttam semmit, és mire észrevettem, már késő volt.”

“Rossz helyeken jártam az autóval ez elmúlt pár futamon, jobb lenne egy kicsit előrébb lenni. Talán ha jobban teljesítenék, nem is lenne ez a helyzet Felipével, de én tényleg tisztelem, remélem, hogy eláshatjuk a csatabárdot, és jóban lesz velem. Én így vagyok vele.”

Massát is megkérdezték Jongamban, a brazil Hamilton szavaira úgy reagált, hogy ő is lezártnak tekinti a dolgot és mindig előre akar tekinteni. A ferraris hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában az FIA elé rángatni riválisát, egyszerűen csak a következetes ítélkezést hiányolja, mert más esetek alapján büntetést várt volna Hamiltonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik