Forma-1

Visszatérhet a Porsche a Forma-1-be

Az autógyár újdonsült elnöke nem tartja kizártnak, hogy a német cég szerepet vállal a száguldó cirkuszban.

Az autóvilág szerelmeseinek tekintete a napokban Párizsra összpontosul, ugyanis jelenleg is zajlik a Motor Show. Boldog-boldogtalan képviselteti magát a szakmából, így természetesen a Porsche is jelen van Franciaországban.

Az angol Autocar weblap szakírói is ellátogattak a kiállításra, és sikerült meginterjúvolniuk Matthias Müllert, a Porsche új elnökét, aki közölte, hogy a cég készen áll arra, hogy csapatot indítson a Forma-1-ben. Alternatívaként az Audit is megemlítette, ám a kettő egyszerre nem megy, ugyanis a Le Mans-i versenysorozatban is jelen szeretnének lenni.

„A Le Mans-i versenyen két külön csapatként szerepelünk, de ez így nem túl élvezetes. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy csak az egyikkel szerepelünk a prototípusoknak szánt sorozatban, a másikkal pedig be akarunk törni a Forma-1-es piacra” – mondta Müller a szaklapnak.

A Porche, miután a Formula-2-ben vitézkedett, 1961-ben debütált a száguldó cirkuszban, azóta többször is eltűnt, majd visszatért a csapat, az 1991-es lebőgése óta (egyetlen pontot sem sikerült szerezni) azonban nem hallatott magáról a sorozat kapcsán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik