Forma-1

A McLaren még nem írja le a Ferrarit

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szeretné, de még nem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja a Ferrari és a Mercedes autóit.

A McLaren és a Red Bull istálló kiemelkedik az idei Forma-1-es mezőnyből, a négy pilóta nagy előnyre tett szert az egyéni világbajnoki tabellán.

Martin Whitmarsh, a wokingiak csapatfőnöke ugyanakkor amondó, még nem szabad kétcsapatossá minősíteni az első helyért folytatott harcot.

“Nagyon szeretném azt hinni, hogy kettőnk között dől el a vb-cím sorsa, de a tapasztalataim azt mondatják velem, hogy legyek óvatos. Nem írhatjuk le azt a Ferrarit, ahol egy volt világbajnok és egy másik gyors pilóta versenyez. Nagyon erős csapat az övék, erős technikai és szakmai bázissal. A Mercedesnek van egy káprázatos világbajnoka, és egy tehetséges Nicója, akik szintén beleszólhatnak még a világbajnokságba” – olvasható Whitmarsh nyilatkozata az espn.com oldalon.

“Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy az autónkat csúcsra fejlesszük. Jelenleg a Red Bull az első számú kihívónk, nemes ellenfél, de nem feledkezhetünk meg a többiekről sem. Jenson jelenleg második a világbajnoki tabellán, olyan pilóta, aki tökéletesen olvassa a versenyeket. Győzni akar, nem fogja hagyni, hogy Lewis könnyedén nyerje meg a világbajnokságot” – fogalmazott a McLaren csapatfőnöke, aki ezzel talán azt is elárulta, hogy nincs első vagy második számú pilóta a csapatnál.

A világbajnokság állása:

1. Hamilton (McLaren) 145 pont
2. Button (McLaren) 133 pont
3. Webber (Red Bull) 128 pont
4. Vettel (Red Bull) 121 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik