Forma-1

Felhúzták az újságírók Schumachert

Az újságíróknak sikerült alaposan felbosszantaniuk Michael Schumachert, miután a németet a 2006-os Monacói Nagydíj időmérőjén történt parkolásáról kérdezgették.

Michael Schumacher pályafutásának egyik legkevésbé elegáns húzása volt, amikor 2006-ban a Monacói Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszában az addigi legjobb idő birtokában egyszerűen keresztbe állt a Rascasse kanyarban, amivel sikerült is elrontania akkori fő riválisa, Fernando Alonso utolsó gyors körét.

Bár a németet akkor büntetésből a mezőny végére sorolták vissza, tulajdonképpen sem Schumacher, sem más a Ferraritól nem tisztázta a történteket. Schumi monacói visszatérése természetesen apropót adott a néhány brit újságírónak – a Reuters, a Daily Mail és a BBC munkatársainak -, hogy egy tegnapi sajtóeseményen megpiszkálják a témát.

Schumachert először arról kérdezték, hogy nem bánja-e az esetet, hiszen visszatekintve talán a nyolcadik bajnoki címe is múlhatott rajta. “Szerintem nem ezen múlott, és az sem változtat ezen, ha most újra elővesszük ezt. Már 2010 van.”

“A versenyt nagyon élveztem. A mezőny végéről jöttem keresztül, és azt hiszem, ötödik lettem. Jó móka volt” – tette hozzá.

Egy másik újságíró karrierje egyik mélypontjának nevezte az időmérős esetet, Schumacher a sajtót hibáztatta: “Maguk tették azzá, legalábbis néhányuk. Szerintem tekintsünk inkább előre, és ne a múltba.”

Amikor a BBC-s David Croft rákérdezett, hogy a német újra megtenné-e a leparkolást, hogy bebiztosítsa a pole-t, Schumachernek elfogyott a türelme: “Maga már unalmas” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e szükségesnek a bocsánatkérést 2006 miatt, a hétszeres bajnok így felelt: “Felőlem aztán nyugodtan erőlködhetnek, de most nem 2006 a téma. Eleget beszéltünk már erről, én nem akarok ebbe mélyebben belemenni!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik