Forma-1

Kínában vesztegel a száguldó cirkusz

Még Bernie Ecclestone sem tudja, hogy jut vissza a csapatok felszerelése Európába, de ennek ellenére biztos benne, hogy a Spanyol Nagydíjra nem lesz hatással az izlandi vulkánkitörés.

A múlt heti izlandi vulkánkitörés miatt megnehezült európai légiközlekedés a Forma-1-et is komolyan érinti, hiszen az ázsiai versenyek után haza kellene utazni, de egyelőre senki sem tudja biztosan, erre mikor és hogyan kerül sor.

A csapatok tagjai a következő napokban kivárnak Sanghajban, Ázsiában utazgatnak, miközben charterjáratokat szerveznek. A williamses Nico Hülkenberg vasárnap elmondta, hogy ő néhány napig még a szállodájában marad, a Lotus tagjai a tulajdonos, az AirAsia-főnök Tony Fernandes jóvoltából Kuala Lumpurban vakációznak, Mark Webber hazautazott Ausztráliába, míg Michael Schumacher átkozhatja magát, amiért a korábbi futamokra használt magángépét ezúttal Európában hagyta és ő is kereskedelmi géppel utazott Kínába.

Úgy tudni, hogy több csapat is közel-keleti repterekre, például Dubajba próbál chartert szervezni, hogy onnan aztán a Földközi-tengeren hajóval, majd Európán belül busszal juttassa haza a tagjait.

A fő gondot azonban nem is az emberek utaztatása jelenti, nagyobb probléma, hogy a csapatok felszerelését együttesen szállító F1-es légiflotta hat Boeing 747-ese is Európában vesztegel egyelőre.

AJÁNLOTT LINKEK:

F1: A B terv az öngyilkosság (Vezess.hu)
Kínában ragadnak az F1-esek? (Vezess.hu)
F1: A vulkán sem állíthatta meg a legjobb újoncot (Vezess.hu)
Az F1-nek is betesz az izlandi vulkán? (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik