Forma-1

A Mercedesnél még bíznak Schumacherben

A Mercedesnél továbbra is bíznak Michael Schumacherben, annak ellenére, hogy a német pilóta az eddigi négy futamon nem jeleskedett.

A három év szünet után idén visszatérő német veterán a vártnál gyengébben teljesít: Bahreinben hatodik, Ausztráliában és Kínában tízedik volt, Malajziában pedig technikai problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt.

A nála 17 évvel fiatalabb csapattársa viszont hasonló feltételek mellett kétszer ötödik, kétszer harmadik volt. Ráadásul Rosberg nem csak a futamokon, egy szabadedzést leszámítva valamennyi gyakorláson és időmérőn megelőzte a korábbi hétszeres világbajnokot.

“Nyugodtan hátradőlhetett volna a kanapéján, ő azonban visszatért, mert egy harcos típus, nagy küzdő, és annyit adott már ennek a sportágnak, hogy megérdemli a támogatást” – mondta a Merecedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug, aki szerint Schumi él a lehetőséggel, s sokkal jobban fog szerepelni a következő futamokon.

Ugyanezen a véleményen van Rosberg is, akinek a szavaiból ugyanakkor kiderül, kicsit többet várt legendás hírű csapattársától. „Arra számítottam, hogy fej fej mellett leszünk majd, de Michael már a következő futamon is jobb lehet. Kettőnk összecsapása remek lenne, és a csapatnak is jót tenne” – mondta a Williams-istállótól érkező német.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik