Forma-1

F1: idén csak szenvednek az újoncok

Franz Tost, a Toro Rosso főnöke szerint az új csapatoknak idén csak a kínlódás marad, esélyük sem lesz megközelíteni a középmezőny szintjét.

Világosan látszott az első három futamon, hogy az új csapatok egyelőre gyengék a régiekhez képest, Franz Tost, a Toro Rosso főnöke szerint nem is mostanában lesz, amikor felveszik a középmezőnnyel a versenyt. Tost úgy mondja ezt, hogy saját csapata is csak két pontot szerzett eddig, de így is sokkal erősebb, mint a versenyképtelen újoncok.

“Nagyon erős a Forma-1-es középmezőny, az itt állók nincsenek sokkal lemaradva az élmenőktől” – mondta Tost. “Legalább egy, de inkább két év kell ahhoz, hogy az újak eljussanak erre a szintre.”

“Főleg arról szól ez a dolog, hogy 2-300 ember tud-e megfelelően együtt dolgozni, ez pedig nem egyik napról a másikra dől el.” A Minardi-jogutód Toro Rosso idén először tervezte saját erőből autóját ahelyett, hogy a Red Bull segítségét vette volna igénybe, pletykák szerint az energiaitalosok fontolgatják is a gárda eladását.

“Rengeteg pletykát hallottunk már, bizonytalanság mindenesetre nincs. Csak a Red Bull és Dietrich Mateschitz hozhat döntést ebben a kérdésben, szóval inkább őket kellene kérdezni erről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik