Forma-1

Schumacher titkai: alvás, páratlan rajtszám, cápafog

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher számos szokatlan babonáját segítségül híva próbálja meg idén nyolcadjára is megnyerni a sorozatot.

A visszatérő veterán pilóta egyik fontos rituáléja 1998 óta a versenyek előtti rövid szieszta: “Van, hogy csak néhány percre szundítok el, de előfordult már, hogy fél órát aludtam mélyen” – nyilatkozott Schumacher.

A pihenés mellett a Mercedes német sztárja különösen ragaszkodik a páratlan rajtszámhoz. A 41 éves korábbi Ferrari-ikon idén eredetileg a négyes számot kapta, ám az istálló – és csapattársa, Nico Rosberg – beleegyezésével megcserélték a jelzéseket. A sajátos gondolkodásmód ezidáig sikert hozott a Schumachernek, aki mindegyik világbajnoki címét páratlan számozású autóval szerezte meg. A kocsit övező szokásokhoz hozzátartozik, hogy Schumacher csak balról hajlandó beszállni a pilótafülkébe.

Ezzel azonban nem ér véget a sajátosságok sora: sisakját két gyermekének neve díszíti, amelyeket kínai írásjelekkel festettek, csuklóján a feleségétől kapott karkötőt, nyakában pedig egy cápafogat visel. Hat éve Bahreinben például a futam előtt vette észre, hogy a hotelben hagyta amulettjét. Végül akkori masszőre, Balbir Singh rohant vissza érte. A talizmán megkerülése után Schumacher megnyerte a versenyt, és bebiztosította hetedik világbajnoki címét…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik