Foci

Isten bajban lett volna, ha meghalok

A 137-szoros kameruni válogatott védő, Rigobert Song életéért küzdöttek tavaly októberben az orvosok, amikor a négy világbajnokságon járt focista agyvérzést kapott. Egyes médiumok és közösségi oldalak Song halálhírét keltették, de ő szerencsére felébredt a kómából, és most a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy jelenleg jó egészségnek örvend.

“Fogalmam sem volt, mi történik velem, azzal sem voltam tisztában, hogy élet és halál között lebegtem. Amikor felébredtem a kómából, akkor tudatosult bennem, hogy mi is történt, és akkor derült ki, hogy milyen sokan álltak mellettem, mindenki tudni akarta, hogy vagyok.

Ezek az emberek mentettek meg, folyamatosan imádkoztak értem, és kérték az Istent, hogy ne vegye el az életem, úgyhogy nagy bajban lett volna, ha meghalok” – mondta Song.

A 41 éves Song azt mondta, a sportolóknak tisztában kellene lenniük azzal, hogy milyen veszélynek vannak kitéve a stressz és a folyamatos igénybevétel miatt.

“Azt gondoljuk, a sportolók védett helyzetben vannak, de valójában ők ugyanannyira veszélyeztettek. Amikor a pályán vesztettem el a barátomat, Marc-Vivien Foét, akkor is kiderült, hogy a sportolóknál is történhetnek tragikus esetek. Az agyvérzés nem egy betegség, ez egy olyan valami, ami belülről fakad, és aztán addig feszíti az ember a húrt, hogy besokall a szerzet” – tette hozzá a jelenleg edzősködéssel foglalkozó Song.

Aki a halálból visszatérve azt tanácsolja az embernek, hogy éljék az életüket, de legyenek óvatosak, például, ha fáj a fejük, menjenek el orvoshoz, és próbálják meg lazábban venni a dolgokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik