Foci

A Fradi-ultravezér vizet prédikál és bort iszik

Honlapunk birtokába jutott egy fotó, ami kicsit más megvilágításba helyezi a november 4-én kis híján lincseléssel végződő Fradi-DVSC meccsen történteket.

Hamberger Ádám, az a Fradi-vezérszurkoló, aki vezette és képviselte társait abban a tárgyalássorozatban, amely végeredményeként a ferencvárosi kemény mag megegyezett Kubatov Gábor klubelnökkel és a DVSC elleni hazai meccsen (2-1) majd három év után visszatért a Groupama Arénána.

Hamberger Ádám a majdnem emberéletet követelő balhéval zárult mérkőzés előtt két nappal nyilatkozott honlapunknak, és három fontos kijelentést tett:

  • A lelátói balhékról: “Legyen rend a stadionokban, ne a balhéról szóljanak a mérkőzések. A lelátón nem lehet verekedés, bedobálás, senki nem mászhat be a pályára.”
  • A három év alatt a csapat mellett kitartó és szkennelő szurkolókról: Akkor sem, most sem értettem egyet velük, de nem haragszom rájuk, más az értékrendjük. 
  • Bonyháról, a majdnem agyonvert előénekesről arra a kérdésre, hogy ismeri-e?: Tudom, hogy ki ő. Régebbi szurkoló…nem gondolom, hogy erről túl sokat kellene beszélni. Visszatér a tábor, visszatér az előénekes. A mérkőzés el fog kezdődni, én állok majd fent.

Nagyjából három hete megy a találgatás, miért, milyen okok, érdekek mentén robbant ki a büfé előtt a verekedés. Vajon tényleg leszámolás, egyfajta hely visszafoglalási demonstrációja volt ez a régi vezetés és az általuk árulónak tartott új között, vagy csak szimpla szurkolói balhé?

Nos, olyan információ került a 24.hu birtokába, amely azt bizonyítja, jóval több lehetett felületes ismeretségnél a Bonyha becenévre hallgató, a szurkolást az elmúlt pár évben a Groupama Arénában vezénylő drukker – akit kis híján meglincseltek a meccsen – és a visszatért Tábor vezetője, vezetői között, mint ahogy azt a 24.hu által készített és fent idézett interjúban érzékeltette.

Fradi-ügy: „Átverték a klubot, meg akarták ölni Bonyhát”
Megszólalt a szombati Fradi-DVSC mérkőzésen csúnyán agyonvert vezérszurkoló barátnője.

Az FTC öltözőfolyosóján lévő több éves montázs tanúsága szerint annak idején, még a békeidőkben a lelátón éppen ők ketten, Bonyha (tetovált kar, szemből, ül a kerítésen) és Hamberger (félmeztelenül, háttal áll a kerítésen), szinte kéz a kézben egymás mellett szurkoltak, a legnagyobb egyetértésben vezényelték a Fradi tábort.

Mindez azokat az elméleteket erősíti, miszerint a november 4-i Fradi-DVSC meccs szünetében egyfajta ultra körökben megvívott hatalmi harc, előre kitervelt leszámolás zajlott. Ennek az áldozatai pedig nem csak a két megvert ember. Sokkal inkább azok a nézők, akiket az MLSZ döntése kizárt a következő három meccsről, továbbá ennek a belviszálynak látja több tízmilliós kárát a klub is.

Előzmények:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik