Foci

Tajti Mátyás két éven belül bemutatkozna a spanyol élvonalban

Forrás: Tajti Mátyás Instagram
Forrás: Tajti Mátyás Instagram

A Malaga magyar középpályása, a mindössze 19 éves Tajti Mátyás az M4 Sportnak nyilatkozott jelenlegi helyzetéről a spanyol első osztályú csapatnál. Tajti a nyáron több hetet töltött az első csapatnál, jelenleg inkább a B kerettel készül, ám azt mondja, nem adja fel.

Amikor az előző szezon véget ért, az első csapat edzője, Míchel kiválasztott tőlünk 3-4 játékost, köztük engem is, és a nyáron felvittek minket a felnőttcsapathoz. Ott készültem több mint egy hónapig, tehát végigcsináltam velük a felkészülést

– mondta Tajti az m4sport.hu-nak. Hozzátette, ezzel a gesztussal Míchel megadta az esélyt a fiataloknak, hogy bekerüljenek a nagyokhoz, és egy játékos ott is ragadt.

A magyar játékos szerint nincs nagy különbség az A és a B csapat edzései között, inkább csak fizikálisan nehéz felvenni a nagyok ritmusát.

Az edzéseken folyton jobb teljesítményre ösztönzik egymást, így senki sem lazsálhat. Tisztában vannak azzal, hogy folyamatosan győzni kell, mert náluk már az eredmény a legfontosabb

– jelentette ki Tajti, de mondjuk ez idén a Malaganál nem igazán látszik, 12 forduló után csak a 18. helyen állnak a La Ligában. Ez is közrejátszhat abban, hogy nyár óta nincs nagyon szó a fiatalokról az első csapatnál.

Pár hete mindnyájunkat letettek, s azóta csak néha-néha visznek fel tőlünk egy-két játékost. Pontosan nem tudni, mi ennek az oka, mert nem ültek le velünk beszélgetni erről. Ez van, így döntöttek és kész.

Nincs elkeseredve a tehetséges középpályásunk, sőt inkább szeretne még fejlődni, hogy belátható időn kívül megérkezzen a legjobbak közé.

Ha önkritikus akarok lenni, akkor fizikálisan még nem teljesen állok készen erre a kihívásra. Technikailag és minden más téren viszont szerintem már igen. (…) Úgy érzem, hogy készen állok szintet lépni a fociban, tehát hogy ne a harmadosztályban, hanem egy magasabb szinten játsszak. Meglátjuk, hogy ez mit jelent. Hogy jöhet-e az első osztály, vagy előtte még lesz egy lépcsőfok. De a célom az, hogy két éven belül bemutatkozhassak a spanyol élvonalban

– mondta a tudatosan készülő Tajti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik