Foci

Kőrösi Csoma Sándor kutyagumi Bernd Storckhoz képest

A Közép-Ázsiában felfedezőként, tudományos céllal utazást tett magyar vándorok közül a legnevezetesebb tudós – Vámbéry Ármin és Germanus Gyula mellett – tán  Kőrösi Csoma Sándor. Nos, ha Bernd Storck nem is Magyarországról indul, de hazánk érintésével és némi magyaros tapasztalattal a tarsolyában valami hasonló utat járhat be, mint a nagy magyar kutatók. Csak ő épp a vadkeleti futballt fedezi fel.

Bizonyos James Ellingworth, az AP munkatársa posztolt egyet a twitteren, ami máris vezető hír lett itthon. Az ok prózai, az üzbég szövetségi kapitányi helyért folyó “versenyben” megjelent egy név, mégpedig a hazánkban az Eb-kvalifikáció, a franciaországi szereplés alatt az egekig emelt, az elmúlt egy évben azonban szövetségi kapitányként megbukó német futball szakemberé.

Storck úgy látszik tényleg szereti az extrém kihívásokat, a vadkeletet. A magyar kaland előtt 2008-11 között Kazahsztánban bízták meg előbb az utánpótlás, majd a felnőtt válogatott vezetésével, így referenciája a feltörekvő focinemzetek pályára állításában tán neki van a legtöbb a szintén hírbe hozott, legutóbb a West Ham United kispadján ülő, horvát Slaven Bilic, valamint az olasz Walter Mazzarri, a román Dan Petrescu és a holland Bert van Marwijk mellett.

Megjegyezzük, fent nevezett kiszemeltek sokkal magasabb szinten dolgoztak, mint Bernd Storck bármikor is.

 

Üzbegisztán válogatottja az ázsiai vb-selejtezők A-csoportjában négy győzelem, egy döntetlen, öt vereség mellett a negyedik helyen végzett, nem lesz ott a jövő évi világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik