Foci

Vereséggel kezdte az elitkört az ETO

A házigazda Rába ETO 3-2-re kikapott a fehérorosz Sztalica Minszk csapatától az Futsal Kupa elitkörének első, szerdai fordulójában. Az ETO hatodszor jutott az Elite körbe, ebből másodszor egyben rendezőként. A magyar bajnok a padovai Main Roundban a Chrudim ellen meglepetést tudott okozni a kispadon akkor debütáló Javi Rodríguez irányításával, aki fel tudta rázni a győri csapatot a zárómeccsre a két veresége után. A csehek ellen elért siker végül elitkörbe jutatta az ETO-t a győriek nagy örömére.

A Minszk ezzel szemben hibátlanul teljesítette a Main Roundot, ahol két nagyágyút is megvertek: Dróth Zoltán együttesét, a kétszeres BL-győztes Kairat Almatyt és az FC Dynamót.

Ezek után nem meglepő, hogy a fehéroroszok végül győzedelmeskedtek, mint a Bajnokok Ligája egyik esélyese. A magyar bajnoki címvédő győriek gólját a spanyol Alejandro Constantino Vinas és a portugál Fabio Aguiar szerezték.

A csoportban szerepel még az olasz Luparense és az ukrán Kherson, a BL négyes döntőjébe csak a kvartett első helyezettje jut be. A másik mérkőzésen az olasz csapat nyert 3-1-re.

Végeredmény – Futsal Kupa, elitkör, C csoport, 1. mérkőzés

Rába ETO – Sztalica Minszk 2-3 (0-0)
Luparense (olasz)-MFK Prodekszim (ukrán) 3-1 (1-0)

A további program:
csütörtök:
Sztalica Minszk-Luparense 17.00
Rába ETO-MFK Prodekszim 19.30
szombat:
MFK Prodekszim-Sztalica Minszk 15.30
Luparense-Rába ETO 18.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik