Foci

Továbbjutott a legjobb 16 közé a Chelsea

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja két korai mérkőzéssel kezdődött: a Chelsea Azerbajdzsánban lépett pályára, míg a Benfica az orosz CSZKA Moszkva vendége volt.

Az angol sztárcsapat simán átgázolt a Quarabag együttesén, ebben közre játszott az is, hogy Willian lerántásáért már a 19. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, ráadásul Rasad Szadigovot azonnal kiállította Manuel de Souza játékvezető. A tizenegyest Eden Hazard bevágta, de nem sokáig maradt adósa a Williannak: a 37. percben a belga támadó gyönyörű összjátékot mutatott be a brazillal, amivel 2-0-ra módosult az állás.

Az egész mérkőzést uralta a Chelsea, csak idők kérdése volt, mikor érkezik az újabb gól a második játékrészben. Ehhez képest egészen a 72. percig kitartottak az azeriek, ám ekkor újfent büntetőhöz jutottak a vendégek: Cesc Fabregas higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. A kegyelemdöfést nem a számtalan százszázalékos ziccert elszerencsétlenkedő Alváro Morata, hanem Willian vitte be a mérkőzés legszebb góljával: egy húsz méterről leadott bombaerős lövéssel.

Nem volt ilyen jó napja a Benficának, amely Oroszországban is kikapott, így öt mérkőzést követően is nulla ponttal állnak az A csoportban, ezzel biztosan utolsó helyen végeznek a kvartettben. A CSZKA Moszkva hamar kezébe vette a mérkőzés irányítását és ha némi szerencsével, de a 13. percben sikeresen helyzetbe hozta Georgi Schennikovot a társa, Bibras Natcho és az orosz játékos közelről nem hibázott.

Megpróbálta irányítani a portugál alakulat a találkozót, többször próbálkoztak is gólszerzéssel, mint a hazaiak, de kevés igazán nagy helyzetük volt. A sorsuk az 55. percben pecsételődött meg: Vitinho a tizenhatoson belül túl közel állt a kapushoz, megpróbálta visszatenni a labdát a második hullámban érkezőknek, ám a menteni igyekvő Jardel becsúszásakor a labda a Benfica hátvédjéről a kapuba pattant.

A CSZKA ezzel második a tabellán, de csak három pont az előnye a Basellel szemben, amely később a Manchester Uniteddel csap össze. Az utolsó fordulóban éppen a Vörös Ördögökkel játszanak a moszkvaiak.

Eredméynek – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

CSZKA Moszkva – Benfica 2-0 (1-0)
Gólszerző: Schennikov 13., Jardel (öngól) 55.

C csoport:

Quarabag – Chelsea 0-4 (0-2)
Gólszerző: Hazard 21., Willian 37., 85., Fabregas 72.
Kiállítva: Szadigov 19. (Quarabag)

(Fotó: AFP / Kirill Kudryavtsev)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik