Foci

Hihetetlen, de vannak, akik luxusautó helyett biciklivel járnak edzésre az NB I-ben

A korábbi válogatott csatárnak, Horváth Ferencnek a Balmazújváros a hatodik NB I-es klubja edzőként, és arra készül, hogy benn tartsa az élvonalban az újoncot. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Horváth azt mondta, szomorúan tapasztalta edzői pályája során, hogy sok olyan esettel szembesült, amikor tehetséges játékosok motiválatlanul futballoztak, és bár azt gondolta, sikerül megváltoztatni a hozzáállásukat, végül kudarcot vallott.

Nagyon sok játékost látok, akinek jó a lába, de rossz a feje. Olyan is van, hogy jó a feje, de rossz a lába, de hogy mindkettő jó legyen – nos, abból van a legkevesebb

– festett szomorú képet Horváth a magyar focistákról. Bár ennek a miértjét ő sem tudja, de úgy érzi, a mostani generáció tagjai közül sokan egyszerűen nem szeretnek annyira futballozni, és nem létkérdés számukra a győzelem, a vesztes meccs után is ugyanúgy ülnek fel a csapatbuszra, mintha ők nyertek volna.

Horváth beszélt arról is, hogy mostani csapatánál tisztában vannak azzal a játékosok, hogy rengeteg munkával lehetnek csak sikeresek, és hogy az NB II-ben is van 7-8 klub, amelynek nagyobb a költségvetése, mint a Balmazújvárosnak.

Imponál, hogy vannak játékosok, akik biciklivel járnak edzésre, szerintem ebben semmi szégyellnivaló sincs.  Mindenki pénzt akar keresni, ezért azt szoktam mondani: nézzétek meg, a dobogós csapatok klubháza előtt milyen autók állnak a parkolóban! Tőlünk is oda lehet kerülni, nektek is lehet olyan autótok. Igaz, ezért rengeteget kell dolgozni

– avatott be minket egy helyi műhelytitokba Horváth, aki 44 évesen már nagypapának mondhatja magát, mivel Bettina lánya nemrég gyereket szült.

A Balmazújváros 16 forduló után, vagyis nagyjából a bajnokság felénél a 10. helyen áll, és öt pont az előnye a két kiesőjelölt, a Haladás és a Mezőkövesd előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik