Foci

BL: két perc alatt vezetett a Celtic, majd kapott egy hetest

A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában valóságos gólínség alakult ki a szerdai játéknapon. Végül lassacskán megérkeztek a találatok a legtöbb helyen, végül egyedül nap szuperrangadója, a Juventus-Barcelona összecsapás végződött gól nélküli döntetlennel.

Ennél jóval mozgalmasabb volt a PSG-Celtic találkozó, amelyen két perc alatt előnybe kerültek a vendégek, Moussa Dembélének gurítottak le egy szögletet, aki a hosszú fölső sarokba bombázott. Ezek után viszont beindult a gólgyár a párizsiaknál, Neymar a 9. percben egyenlített, majd a félidő derekán már a vezetést is megszerezte – mindkét lövése a bal alsó sarokba gurult be.

Még a játékrész végéig kihagyhatatlan helyzetből betalált Edinson Cavani és Kylian Mbappé is és úgy tűnt ennyivel beéri a hazai csapat, ám a második félidő utolsó negyed órájában Marco Verratti bombázott a kapuba, aztán Cavani lőtt szemkápráztató kapásgólt, amit szinte rögtön követett Dani Alves távoli bombagólja. A vége így valóságos mészárlás lett, 7-1-re nyert a PSG.

Kevesebb, de annál fontosabb gól esett a Sporting-Olympiakosz találkozón, amelyen az első félidőben Bas Dost közvetlen közelről gurított a kapuba, majd Bruno César került nagy helyzetbe harcosságának hála, így 2-0-val vonulhattak szünetre a csapatok. Fordulás után Dost fejelt szögletből egy gólt, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés, igaz Vadis Odjidja-Ofoe 16 méterről még kilőtte a jobb alsó sarkot. Győzelmével egyetlen pontra vannak a portugálok a Juventustól, azaz a második továbbjutást érő helytől.

Szintén életbevágóan fontos győzelmet aratott az Atlético Madrid az AS Roma ellen, Antoine Griezmann varázslatos félollózással szerzett vezetést a 69. percben, majd a francia csatár a 85. percben kiugratta Kevin Gameirót, aki a kapust kicselezve lőtt a kapuba. A spanyolok az utolsó fordulóban akkor juthatnak tovább, ha legyőzik a Chelsea-t, miközben az AS Roma nem nyer a Quarabag ellen.

Kikapott meglepetésre a Manchester United 1-0-ra a Baseltől egy csendesen csordogáló mérkőzésen, de így is nehéz elképzelni, hogy három pontos előnyével az első helyről kiesne csoportjából az angol klub.

A Bayern München csak nehezen izzadta ki a győzelmet az Anderlecht vendégeként. Gól nélküli félidő után Robert Lewandowski szerzett vezetést, ám Sofiane Hanni egy gyors góllal válaszolni tudott. A győztes gólt Joshua Kimmich hajszálpontos beadásából Corentin Tolisso fejelte be, így a PSG legyőzésével matematikai esélye maradt a bajoroknak a csoport megnyerésére – de ehhez tényleg rengeteg góllal meg kéne verni a bombaerős francia csapatot.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. mérkőzés

A csoport:

CSZKA Moszkva – Benfica 2-0 (1-0)
Gólszerző: Schennikov 13., Jardel (öngól) 55.

Basel – Manchester United 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lang 89.

B csoport:

Paris Saint-Germain – Celtic 7-1 (4-1)
Gólszerző: Neymar 9., 22., Cavani 28., 79., Mbappé 37., Verratti 75., Alves 80. ill. Dembélé 2.

Anderlecht – Bayern München 1-2 (0-0)
Gólszerző: Hanni 63. ill. Lewandowski 51., Tolisso 77.

C csoport:

Quarabag – Chelsea 0-4 (0-2)
Gólszerző: Hazard 21., Willian 37., 85., Fabregas 72.
Kiállítva: Szadigov 19. (Quarabag)

Atlético Madrid – AS Roma 2-0 (0-0)
Gólszerző: Griezmann 69., Gameiro 85.
Kiállítva: Peres (Roma)

D csoport:

Juventus – Barcelona 0-0

Sporting – Olympiakosz 3-1 (2-0)
Gólszerző: Dost 39., 66., César 42. ill. Odjidja-Ofoe 86.

Fotó: AFP / Bertrand Guay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik