Foci

Kassai Viktor: Nem másban keressük a hibát

A Nemzeti Sport készített interjút a 2018-as világbajnokságról lemaradó magyar játékvezetővel, Kassai Viktorral. Olyan még soha nem fordult elő a magyar játékvezetéssel, hogy egyetlen magyar se legyen zsinórban két vb-n – egészen idáig.

Két asszisztens kollégám miatt különösen sajnálom a döntést, hiszen Dél-Afrikában én már átélhettem Erős Gábor és Vámos Tibor társaságában, milyen vébén közreműködni, ám ez a lehetőség most nem adatik meg Ring Györgynek és ifjabb Tóth Vencelnek

– mondta Kassai, aki szerint nyilván nem örömteli a helyzet, de elmondta, a magyar szövetség továbbra is támogatja őt és a csapatát.

Kassai nem másban keresi a hibát, tudja, a konkurencia mellett a saját teljesítményük is benne van a döntésben.

Az európai játékvezetés a legmagasabb szintű a világon, rengeteg olyan kvalitású bíró van, aki a legélesebb vébémeccset is le tudja vezetni. Azonban a világbajnokságokra minden földrész limitált számban küld bírót, így sok minőségi játékvezető kimaradt a szűkítésnél. (…) Nem másban keressük a hibát, kollégáimmal együtt kellően önkritikusak vagyunk a magunk teljesítményét illetően.

A magyar játékvezető nem kapott szerepet a pótselejtezőkön, így azért valahol várható volt, hogy a világbajnokságon sem fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik