Foci

Megint kirúgtak egy edzőt a Premier League-ben

Szép lassan kezd elfogyni a vezetők türelme az angol labdarúgó-bajnokságban. Hétfőn a West Bromwich Albion menedzserét, Tony Pulist menesztették, miután a csapat csak a 17., szombaton pedig 4-0-ra kikapott a címvédő Chelsea-től.

Az 59 éves walesi Frank De Boer, Craig Shakespeare, Ronald Koeman és Slaven Bilic után már az ötödik vezetőedző, akit leváltottak menet közben a Premier League-szezonban.

A West Bromwich Albion számára meseszerűen indult a szezon, legyőzték a Bournemouth-t és a Burnley-t is, azaz két győzelemmel rajtoltak. Azóta viszont képtelen nyerni, négy döntetlennél és hat vereségnél, azaz tíz nyeretlen meccsnél járnak. Augusztus 19-én hagyták el utoljára győztesen a pályát a Premier League-ben.

Tony Pulis 2015. január 1-jén lett a WBA vezetőedzője. Összesen 121 mérkőzésen ült a kispadon, a győzelmi mutatója viszont nem valami fényes, csak 36 mérkőzést nyert vele a csapat 36 döntetlen és 49 vereség mellett. Az Opta statisztikái szerint a a West Brom még meccsenként egy gólt sem szerzett vele, 106 találkozón 105 lőtt gól volt a mérleg az irányításával.

Pulis segítője, Gary Megson veszi át a csapat irányítását.

Fotó: Europress/DPPI/Gary Learmonth

Ajánlott videó

Olvasói sztorik