Foci

Az olaszok ujjal mutogatnak egymásra, hogy ki tehet a szövetségi kapitány kinevezéséről

Marcello Lippi tagadja, hogy Gian Piero Ventura az ő választása volt az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Úgy tűnik, Tavecchiónak rövid a memóriája. Nem én választottam az edzőt, ez nem igaz

– nyilatkozta Lippi a Sky Sport Italiának.

Érthetetlen döntés ágyazott meg az olasz futball legnagyobb szégyenének
Avagy nem véletlen, hogy Ventura korábban csak középcsapatoknál dolgozott. A mostani blama ellenére a helyzet nem ennyire gyászos.

Az olasz szövetség (FIGC) hétfőn lemondott elnöke, Carlo Tavecchio a sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, neki kell bűnhődnie Ventura miatt, pedig nem is ő választotta a szövetségi kapitányi posztra tavaly, hanem Marcello Lippi, aki a válogatott mellett nem hivatalos tanácsadóként tevékenykedett.

Az olaszok múlt hétfőn elveszítették a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőt, így nem jutottak ki a jövő nyári oroszországi tornára. A kudarc miatt 1958 után rendezik ismét Olaszország nélkül a vb-t.

A 2006-os olasz nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Lippi hozzátette, valóban találkozott és vacsorázott együtt Tavecchióval, valamint Giovanni Malagóval, az Olasz Olimpiai Bizottság elnökével, akik felajánlották neki a válogatott technikai igazgatói posztját.

Hivatalos megbeszéléseket kezdtem három edzővel: Venturával, Vincenzo Montellával és Gian Piero Gasperinivel. Senki mással. Ezután elmentem a szövetségbe, beszámoltam a tárgyalások eredményéről, elmondtam mindegyikük előnyeit és hátrányait, és hangsúlyoztam, hogy az elnök választja az edzőt

– mesélte Lippi, aki 2012 óta Kínában dolgozik.

Felidézte Tavecchio reakcióját, aki kijelentette: Venturát választja az életkora és a tapasztalata miatt.

Lippi hozzátette, minden olasz, de legfőképpen a rutinos játékosok, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi és Andrea Barzagli miatt sajnálja a pótselejtező kudarcát.

Fotó: Europress/Anadolu Agency/Stringer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik