Foci

Az olasz blamába belebukott a szövetség elnöke is

Jövőre Olaszország nélkül rendezik majd meg a labdarúgó-világbajnokságot, erre 1958-ben volt példa legutóbb. Ez hétfő este történt, szerdán pedig kirúgták Gian Piero Venturát, a szövetségi kapitányt.

Érthetetlen döntés ágyazott meg az olasz futball legnagyobb szégyenének
Avagy nem véletlen, hogy Ventura korábban csak középcsapatoknál dolgozott. A mostani blama ellenére a helyzet nem ennyire gyászos.

Még aznap válságértekezletet hívott össze Carlo Tavecchio, az olasz szövetség (FIGC) elnöke, ezt most hétfőn tartották. Tavecchio volt az egyedüli felszólaló, egy közleményt olvasott fel, ami arról szólt, hogy

lemond és távozik a posztjáról.

Ezt többen is megerősítették az ANSA olasz hírügynökségnek, Damiano Tommasi, a játékos-szakszervezet elnöke ugyanakkor kifogásolta, hogy az elnökség nélkül született meg ez a döntés.

Úgy érkezett már ide, hogy meghozta a döntését, minket meg nem hagyott szóhoz jutni. Hónapok, sőt, évek óta mondom, hogy párbeszéd kell az olasz labdarúgásba

– mondta Tommasi.

A 74 éves sportvezető 2014 nyara óta irányította a szövetséget, miután elődje, Giancarlo Abete azonnal lemondott, amint a nemzeti együttes kiesett a brazíliai vb csoportkörében.

Fotó: AFP/Filippo Monteforte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik