Foci

A Chelsea edzőjét akarják az olaszok

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) lázasan keresi a következő kapitányát, miután a válogatott nem tudta kiharcolni a világbajnoki részvételt Svédországgal szemben és menesztették Giampiero Venturát. Mivel hatvan éve nem történt meg ez a csúfság az Azzurrival, eléggé kiakadtak az olaszok, ezért olyan edzőt keresnek, aki biztosan egyenesbe hozná a nemzeti együttest.

Érthetetlen döntés ágyazott meg az olasz futball legnagyobb szégyenének
Avagy nem véletlen, hogy Ventura korábban csak középcsapatoknál dolgozott. A mostani blama ellenére a helyzet nem ennyire gyászos.

Carlo Tavecchio, a szövetség elnöke pedig félreérthetetlenül arra utalt, hogy a Chelsea vezetőedzőjét, Antonio Contét akarják megnyerni a válogatott élére. Logikus lépés lenne, hiszen az Európa-bajnokságon éppen Contét váltotta Ventura a kispadon, ráadásul a hírek szerint nem is érzi jól magát Londonban.

Massimiliano Allegri? Roberto Mancini? Carlo Ancelotti? Hát… melegszik… mondja, hogy Conte, akkor tűzforró!

– mondta Tavecchio a Gazzetta Dello Sportnak a gyerekjátékból ismert “hideg-meleg” módszerrel az új kapitányról.

A Juventus trénere, Massimiliano Allegri szeretne egy nap az olaszok szövetségi kapitánya lenni, de úgy fogalmazott, most még nem jött el az ideje. Roberto Mancini a Zenit Szentpétervárhoz került, viszont Carlo Ancelottinak nincs csapata, mióta a Bayern Münchentől menesztették.

Ami Contét illeti, a szakember első évében azonnal bajnoki címhez segítette a Chelsea-t és az FA Kupa döntőjébe is bejutott csapatával – igaz, ezt a városi rivális Arsenal ellen elbukta – és bár úgy hírlik kifelé áll a rúdja az angol fővárosból, mégis meglepő, valamint költséges mulatság lenne kivásárolni a londoni kékektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik