Foci

Tovább növelte előnyét a Bayern München

Hazai pályán 3-0-ra nyert a Bayern München szombaton a Bundesliga 12. fordulójában, ezzel pedig diktálja a tempót a német élvonalban. Az Augsburg jó fél órán át tudta tartani magát, ekkor azonban elpártolt a szerencse tőlük: a labda ide-oda pattogva megtalálta Arturo Vidalt, a chilei pedig valahogy kapuba tuszkolta a labdát.

Néhány perccel később ismét Vidal került középpontba, amikor egy jó labdaszerzést követően jól indította Robert Lewandowskit, a lengyel csatár pedig higgadtan a jobb alsó sarokba gurított. Szintén a lengyel volt eredményes a második játékrészben is, miután Joshua Kimmich remekül csavarta a labdát az ötös vonalára.

Miközben a Bayern gálázott odahaza, a közvetlen üldöző RB Leipzig 2-2-es döntetlent játszott Leverkusenben Gulácsi Péterrel a kapujában. A magyar válogatott hálóőr csapata hamar előnybe került egy tizenegyesnek köszönhetően, csakhogy Leon Bailey még a félidő vége előtt egalizált – magukra haragítva a lipcseiek haragját, akiknek az egyik játékosa a földön feküdt, mikor a hazaiak támadást vezettek.

Fordulás után Benjamin Henrichs kézzel védett egy gólba tartó lövést a Leverkusentől, a dolog szépséghibája viszont, hogy nem ő volt a csapat kapusa. Éppen ezért kiállította a játékvezető, a megítélt tizenegyest pedig értékesítette Emil Forsberg. A pirosmezesek azonban egy szöglet után egyenlíteni tudtak Kevin Volland gyönyörű félollózós góljával.

Szalai Ádám hiányzott a Hoffenheimből, amely hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Frankfurttal, nyert azonban a Mainz és a Wolfsburg is.

Eredmények – Bundesliga, 12. forduló

Bayern München-Augsburg 3-0 (2-0)
Gólszerző: Vida 31., Lewandowski 38., 49.

Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-1 (0-1)
Gólszerző: Uth 91. ill. Boateng 13.

Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-2 (1-1)
Gólszerző: Bailley 44., Voland 74. ill. Werner 13., Forsberg 54.

Mainz-1. FC Köln 1-0 (1-0)
Gólszerző: Brosinski 43.

Wolfsburg-Freiburg 3-1 (2-0)
Gólszerző: Gerhardt 3., Malli 29., 70. ill. Kapustka 68.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik