Foci

Szorosnak indult, de kiütés lett az NB I zárómeccséből

Nehezen indult be, de végül 5-2-re kiütötte a vendéglátó debrecenieket a Videoton együttese szombat este. Az NB I 16. fordulójának zárómérkőzése lendületesen kezdődött, ám előbb a Videoton, majd a Debrecen játékosa hagyott ki százszázalékos helyzetet – mindkét oldalon a kimozguló kapust találták telibe a támadók.

Nagy különbség volt viszont, hogy Géresi Krisztián amikor újfent helyzetbe került jól vette észre az érkező Marko Scsepovicsot, akinek már nem volt más dolga, mint az üres kapuba passzolni. Nem sokkal később Loic Nego kapott pazar indítást, eltolta a kapus mellett a labdát és begurította a második gólt. Nem dőlhettek hátra a vendégek, mivel Ferenczi János gyorsan elvégzett szabadrúgásának hála Könyves Norbert került helyzetbe, a rutinos támadó pedig a hosszú alsóba helyezett okosan.

Fordulás után egyre inkább a Videoton akarata érvényesült, a vendégek fölénye nyomasztóvá vált és kisvártatva beérett a székesfehérváriak munkája: előbb az 58. percben egy szépen kijátszott helyzetből Scsepovics növelte az előnyt, majd nem sokkal később Tőzsér Dániel hozott össze egy tizenegyest, amit szintén a szerb csatár értékesített.

A végig lelkesen játszó Géresi aztán a 82. percben csak meglőtte a maga gólját, remekül tekert a kapu jobb oldalába, de a DVSC nem adta föl és a csereként beálló Takács Tamás még szépíteni tudott – de a végeredmény így is elég csúnya: 5-2-s kiütés.

Végeredmény – NB I, 16. forduló

Debrecen – Videoton 2-5 (1-2)
Gólszerző: Könyves 26., Takács 92. ill., Scsepovics 11., 58., 66., Nego 22., Géresi 82.

Újpest – Honvéd 2-1 (1-0)
Gólszerző: Tischler 22., Windecker 61. ill. Lanzafame 83.

Mezőkövesd – Vasas 3-3 (1-1)
Gólszerző: Koszta 13., 58., Strestík 64. ill. Burmeister 29., Berecz 63., Gaál 66.

Balmazújváros – Haladás 2-1 (0-1)
Gólszerző: Fekete 61., Sigér 79. ill. Myke 21.

Paks – Ferencváros 0-2 (0-1)
Gólszerző: Paintsil 4., Amadou 93.

Puskás Akadémia – Diósgyőr 1-0 (0-0)
Gólszerző: Knezevics 63.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik