Foci

Olyan gólt kapott a Dortmund, hogy azt nézni is fáj

A válogatott szünet után visszatér a klubfoci, Németországban már pénteken meccset rendeztek az élvonalban, az elég hullámzóan teljesítő Stuttgart fogadta a pazar kezdés után nagyon visszaeső Borussia Dortmundot. Nem telt el öt perc sem a meccsből, amikor a hazaiak már vezettek, ráadásul egy kabaréba illő góllal: Marc Bartra és Roman Bürki nem értették meg egymást, Chadrac Akolónak pedig csak az üres kapuba kellett gurítania a labdát.

Bár az első félidő végén egyenlített a BVB (André Schürrle kimaradt tizenegyese után Maximilian Philipp vágta be a kipattanót), mégis kikapott a Dortmund. Az 51. percben egy szép hazai kontra végén a 19 éves Josip Brekalo húzott meg egy látványos cselt, majd lőtt a vendégek kapujába. Ekkor ki is alakult a 2-1-es végeredmény.

Pocsék formában van a Dortmund, a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített, egyszer pedig ikszelt Peter Bosz csapata. Eközben a Stuttgartnak ez a mostani az 500. hazai győzelme volt a Bundesligában, úgyhogy duplán volt minek örülni.

Dortmundi oldalon egyébként kihagyta a mérkőzést a gaboni gólzsák, Pierre-Émerick Aubameyang, akit a klub valamiért megbüntetett. Hivatalosan nem közölték, miért, a Bild viszont azt írta, hogy 20 percet késett edzésről.

Eredmény – Bundesliga, 12. forduló

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Akolo (5.), Brekalo (55.) illetve (Philipp (45+3.)

Fotó: Europress/AFP/Thomas Kienzle

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik