Foci

Nézők nélkül is nyert az Újpest

Magabiztos játékkal nyert 2-1-re zárt kapus mérkőzésen az Újpest FC az OTP Bank Liga 16. fordulójában szombaton.A Szusza Ferenc Stadionba látogató Budapest Honvédot már az első percekben meglepte az újpestiek lelkes támadójátéka, a jobb szélen többször is meg tudták bontani a kispestiek védelmét.

Ennek ellenére egy bal oldalról középre lőtt labdából szerzett vezetést a hazai csapat: Simon Krisztián centerezése nem volt jó, de a vendégek belső védői elnézték a labdát, így a hosszún érkező Obinna Nwobodo zavartalanul passzolhatott Tischler Patrik elé, aki nem hibázta el a százszázalékos ziccert.

A második félidőben negyed óra után szánta el magát távoli lövésre Windecker József, a nem túl erős lövés azonban pont úgy pattant meg, hogy az elvetődő Gróf Dávid kezei között bepattogott a labda a kapuba.

Az óriási potyagól után több helyzete is volt még a lila-fehéreknek, a túloldalon egyedüli veszélyforrásként Davide Lanzafamét lehetett említeni, az olasz csatár egy szép távoli lövéssel szépített is, de az egyenlítésre már nem futotta a címvédőtől.

Ezalatt Mezőkövesden valóságos gólgála volt, Koszta Márk nyitotta a gólok sorát kevesebb mint negyedórányi játék után egy parádés ollózássa, de Felix Burmeister fejesével 1-1-gyel vonulhattak pihenőre a felek.

Fordulás után nyolc perc alatt négy gól esett, ezek közül Marek Strestík bombája is szemet gyönyörködtetőre sikerült. Önmagában azonban nem a gólok szépsége, hanem a száma mérvadó, így rendkívül izgalmas mérkőzésen végül 3-3-s döntetlen született.

Az ollózások délutánja volt ez, a Balmazújváros vendégeként Koszta mozdulatához hasonlót mutatt be Myke Ramos a 21. percben, ezzel szerzett vezetést a Haladás. A hazaiak azonban a második félidőben magukhoz vették az irányítást és Fekete Ádám góljával hamar egyenlítettek, Sigér Dávid pedig a 79. percben lőtte be a mindent eldöntő találatot.

Pakson villámgyorsan vezetést szerzett Joseph Paintsil a Ferencvárosnak, amely megadta az alaphangot a találkozónak. A mérkőzés hajrájában Amadou Moutari találata végképp lezárta a találkozót – ezzel pedig élre állt az NB I-ben a Fradi, igaz a Videoton csak később lép pályára.

A Puskás Akadémia szeptember 16-án nyert utoljára, két döntetlen és négy vereség után azonban fordult Pintér Attiláék szerencse csillaga és Josip Knezevics góljával begyújtötték a három pontot.

Eredmények – NB I, 16. forduló

Újpest – Honvéd 2-1 (1-0)
Gólszerző: Tischler 22., Windecker 61. ill. Lanzafame 83.

Mezőkövesd – Vasas 3-3 (1-1)
Gólszerző: Koszta 13., 58., Strestík 64. ill. Burmeister 29., Berecz 63., Gaál 66.

Balmazújváros – Haladás 2-1 (0-1)
Gólszerző: Fekete 61., Sigér 79. ill. Myke 21.

Paks – Ferencváros 0-2 (0-1)
Gólszerző: Paintsil 4., Amadou 93.

Puskás Akadémia – Diósgyőr 1-0 (0-0)
Gólszerző: Knezevics 63.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik