Foci

Hősies küzdelemben verte a szlovákokat a magyar U17-es válogatott

A magyar U17-es válogatott 2–1-re győzött felkészülési mérkőzésen Szlovákia ellen Telkiben. A mieink októberben százszázalékos teljesítménnyel – Hollandia, Wales és Koszovó legyőzésével – megnyerték a csoportjukat, ezzel kvalifikálták magukat az elitkörbe, amelyen már az Eb-részvétel lesz a tét.

Kis magyar futballsiker: hibátlanul az Eb elitkörében az U17-es csapat
Álmosan kezdett, ám végül magabiztosan hozta a kötelezőt a magyar csapat, százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább.

Az elitkörös felkészülés részeként szerdán Szlovákia ellen játszott tét nélküli mérkőzést a Belvon Attila irányította együttes. A találkozó két gyors góllal indult: a 7. percben Tóth-Gábor Kristóf kapott egy remek kiugratást, mely után kilőtte a hosszú sarkot, majd három perccel később a szlovákok egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek.

A folytatásban a magyar csapat labdatartással igyekezett dominálni a mérkőzésen, míg a szlovákok az ellentámadásokra rendezkedtek be. A győztes találatra egészen az utolsó percekig kellett várni, ekkor Ásványi Balázs gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, amellyel kiugratta Tóth-Gábort, aki pontosan készítette le Burai Eriknek a labdát. A tíz méterről leadott lövés a szlovák kapus alatt talált utat a kapuba.

Egy nagyon stabil, jó játékerőt képviselő szlovák csapatot sikerült legyőzni. Az első félidőben sok hibával, de jól játszott a csapat. A másodikban viszont hiányzott a határozottság a párharcokban, emiatt kicsit magunknak tettük nehézzé az összecsapást. A győzelmet követően szeretném megköszönni Presisinger Sándornak és a szakmai stábnak a felkészülés során végzett munkát

– értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila.

Végeredmény – U17-es válogatott, felkészülési mérkőzés

Magyarország – Szlovákia 2-1 (1-1)
Magyar gólszerzők: Tóth-Gábor (7.), Burai (77.)

(Fotó: mlsz.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik