Foci

Sallai: A modern labdarúgásban már nagyon kis különbségek vannak

A Nemzeti Sport kérdezte az APOEL magyar légiósát, a válogatott egyik legfiatalabb tagját, Sallai Rolandot. Sallai ott volt Andorrában és Luxemburgban is, így személyes élménye lehet a magyar labdarúgás történetének legkínosabb mérkőzéseiről.

Luxemburg Zidane-cselekkel aláz minket, na és? 30 évünk volt megszokni
Csokonainak igaza volt, a remény egy csalfa dolog. Andorra és Luxemburg után úgy tűnik, mi is úgy fogunk kapaszkodni a tavalyi Eb-be, ahogy a nagy öregek emlegették folyton a két elbukott vb-döntőt.

Adódott az első kérdés: melyik volt rosszabb?

Az andorrai mérkőzés. Rendkívül kínos vereség volt. Még akkor is, ha látni kell, válogatott szinten ma már nincsenek könnyű mérkőzések. Tudom, Luxemburg és Andorra hallatán mindenki azt gondolja, hogy kézlegyintéssel el lehet őket intézni. Hát nem. A modern labdarúgásban már nagyon kis különbségek vannak a csapatok között

– válaszolta határozottan a lap munkatársának Telkiben.

A csapatnál azt mondja, természetesen nagyon rossz a hangulat jelenleg. De úgy véli, habár nem lesz könnyű, túl kell lépni a luxemburgi meccsen. A társakkal megbeszélték, miért is kaptak ki a világranglistán mögöttünk fényévekkel álló kis csapattól.

Túlságosan sok párharcot veszítettünk el. Ezen a szinten ennyit nem lehet. A mai futballnak az ütközés, a párharcok megnyerése az alapja. Ebben sokat kellene előrelépnünk.

A magyar válogatott új szövetségi kapitányával, Georges Leekesszel már beszélt, az első benyomások pozitívak. Costa Rica ellen pedig legalább becsületét vissza kell szereznie a csapatnak.

Tudom, jóvátenni nem lehet az eddigi kudarcokat, és azt se feledjük, Costa Rica erősebb ellenfél, mint Luxemburg. A közép-amerikaiak kint vannak a világbajnokságon.

Hiába jelentette be a Carpathian Brigade, hogy nem lesz ott a Groupa Arénában, Sallai bizakodó.

Bizakodó vagyok. Remélem, százszázalékosan odateszik magukat (a szurkolók – a szerk.), mint mi a pályán. A keddi mérkőzésen kizárólag közösen sikerülhet felülkerekednünk az ellenfélen. Jó csapatunk van, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik