Foci

Az átmeneti kapitány megmagyarázza a megmagyarázhatatlant

Andorra után újabb miniállam alázta meg a magyar válogatottat. Csütörtök este Luxemburg úgy verte meg az átmeneti kapitánySzélesi Zoltán csapatát 2-1-re, hogy nyugodtan lehetett volna nagyobb arányú is a különbség. Ha jóindulatúak és örök optimisták vagyunk – ami egyre nehezebb -, tekinthetjük a formát is átmenetinek.

A mérkőzés után a két meccs erejéig megbízott szövetségi kapitány a Nemzeti Sportban úgy nyilatkozott, a Luxemburg elleni taktika az övé, nem szólt bele a már kinevezett Georges Leekens, azaz nem azért játszott a válogatott 4-3-3-as felállásban, mert ez a kedvence a belga szakembernek.

Lovrencsics Gergő kiállítása sajnos befolyásolta a mérkőzés alakulását. A piros lap nem tette könnyebbé a dolgunkat, és emellett is voltak olyan hibák, amelyeket nem lett volna szabad elkövetnünk. Gondolok itt arra, hogy a párharcokat jobb százalékban kell megnyerni, pontosabb játékra van szükség, nem lehet ilyen sok labdát eladni, és persze az ilyen felesleges kiállításokat el kell kerülni. Összességében annyi haszna volt ennek a meccsnek, hogy rávilágított dolgokra, kiderült, mi az, ami nem működképes. A keddi, Costa Rica elleni mérkőzésig ezeket a hibákat jó lenne kijavítani. A Luxemburg elleni taktika az enyém, nem szólt bele Georges Leekens a hadrendbe, Dzsudzsák Balázs szélről tengelybe történő behozatala is az én ötletem. Nikolics Nemanja góljának örülök, tudom, mennyire fontos volt neki a találat. Ahogy játékosként, úgy most, edzőként is nagyon megvisel a vereség, ennek a mérkőzésnek a kudarca különösképp

– fogalmazott Szélesi Zoltán a Nemzeti Sportnak.

Ha valaki nem látta volna a gólokat, itt megtekintheti:

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

Luxemburg – Magyarország 2-1 (1-1)
Luxembourg, Stade Josy Barthel,
v.: Delferiere (belga)
Luxemburg:  Moris – Malget, M. Martins, Rodrigues (Da Mota, 46.), Philipps, O. Thill (V. Thill, 46.), C. Martins (Holter, 92,), Mutsch (Sinani, 62.), Jänisch (Carlson, 63.), Turpel, Joachim (Skenderovic, 87.).
Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics, Kádár, Korcsmár, Korhut – Pátkai, Nagy Á. (Balogh B., 83.), Dzsudzsák (Stieber, 83.) – Ugrai (Bese, 56.), Nikolics (Priskin, 74.), Németh K (Sallai, 63.).
gól: Joachim (15.), M. Martins (85.), illetve Nikolics (18.)
sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (69.), Malget (75.) M. Martins (86.), illetve Lovrencsics (20., 52.), Sallai (77.)
piros lap: Lovrencsics (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik