Foci

Bizonyítani akar a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este Luxemburgban lép pályára felkészülési mérkőzésen. Nemzeti együttesünk szerdán délelőtt megérkezett az országba, délután pedig sajtótájékoztatón vett részt Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, valamint Nikolics Nemanja és Korhut Mihály.

Válogatott szinten nincsenek már kiscsapatok, könnyű ellenfelek, ezt mi is megtapasztalhattuk Feröer és Andorra ellen, de a kontinens legjobb válogatottjai sem mehetnek biztosra egyetlen csapat ellen sem. Luxemburg a franciák vagy a bolgárok ellen is pontot szerzett a vb-selejtezőkön.

– kezdte óvatosan Szélesi Zoltán.

Mi abból indulunk ki, hogy a hazaiak nyíltabban futballoznak ellenünk, mint tették például a franciák ellen, hasonló játékstílust várok tőlük, mint amit Bulgária ellen mutattak. Fontosnak tartom, hogy győzelemmel zárjuk a holnapi találkozót, a magyar futball és a játékosok is profitálhatnak egy jó eredményből.

A sajtótájékoztatón résztvevő Korhut Mihály azt emelte ki, hogy a válogatott minden játékosa szeretné megmutatni, hogy a magyar csapat jobb, mint a luxemburgi. Nikolics Nemanja új korszakról beszélt, amelyben reméli, hogy komolyabb szerep juthat neki a válogatottban.

fotó: mlsz.hu

Most egy új korszak kezdődik a magyar válogatott életében, remélem, ez sikeresebb lesz, mint az előző másfél évünk volt. Nagy reményekkel várom a következő mérkőzéseket, remélem, megkapom a bizalmat, és gólokkal tudom majd meghálálni

A mérkőzés 20:00-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paksi FC), Vinícius (Videoton FC)
Középpályások: Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik